Реклама

🤔 Стримінги входять в еру франшиз: спінофф «Венздей», «Гострих картузів» та ін. — Bloomberg

Čytaty latynkoju
🤔 Стримінги входять в еру франшиз: спінофф «Венздей», «Гострих картузів» та ін. — Bloomberg
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🤔 Стримінги входять в еру франшиз: спінофф «Венздей», «Гострих картузів» та ін. — Bloomberg
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У виданні Bloomberg вирішили підбити підсумки 2023 року для стримінгових сервісів та відповідно того, які плани вони уже мають на майбутнє. Як відзначив автор звіту, Люк Шоу, на глядачів тепер очікує «ера франшиз» від стримінгових платформ.

Під цим він розуміє те, що тепер такі сервіси, як Netflix почнуть концентруватися навколо уже своїх успішних проєктів. Якщо раніше ми отримували купу нових оригінальних історій, то тепер ми натомість почнемо бачити зростання такого явища як різноманітні спіноффи уже відомих шоу.

Люк Шоу відзначає, що це певний «консервативний» підхід сервісів з огляду на те, що виробництво нового проєкту є дорожчим у порівнянні з роботою над готовим сетингом. До того ж це також економить кошти на просування цих шоу, адже реклама та просування нових серіалів є доволі коштовним заходом.

Тому стримінги тепер підуть шляхом розвитку своїх відомих хітів, адже це «безпечніші ставки у світі, де споживачі мають нескінченний вибір».

Також Люк Шоу відзначає, що спіноффи це також можливість оживити уже ті франшизи, які мають свій доволі довгий забіг (до прикладу 5 сезонів «Дивних див» та ін.).

Окрім того, це можливість для стримінгів зробити шоу у тому ж всесвіті, але дещо дешевше. Шоу наводить приклад, що в умовному сьомому сезоні «Венздей» Дженна Ортега за свою роль може просити величезні кошти. Натомість зйомка спіноффу цього серіалу допоможе зберегти атмосферу серіалу з новими персонажами та відповідно дешевшими контрактами для акторів, але разом з тим з заробітком, як мінімум завдяки імені франшизи, що дозволить залишити у передплатниках сервісу фанатів «Венздей».

Відповідно у Bloomberg вважають, що глядачам тепер варто очікувати на «еру франшиз» на стримінгових платформах — явище, яке останнім часом притаманне кінематографу особливо у вигляді кіновсесвітів Marvel, чи до прикладу «Зоярних війн» від Disney та ін.

Щодо шоу які ми уже можемо отримати у цей так званий період у Bloomberg називають:

  • Другий сезон «Венздей» та спінофф про дядька Фестера та загальне розширення проєктів в рамках «Сімейки Адамсів»
  • Netflix роздумує над серіалом за мотивами серії фільмів з Крісом Гемсвортом «Евакуація»
  • Два спіноффи серіалу «Гострі картузи» один з яких буде в Бостоні у середині ХХ ст., водночас інший зосередиться на оригінальній історії шоу
  • Max уже працює над розширенням «Гри престолів» у вигляді «Дому дракона», сиквелом «Секс і місто», а також серіалами приквелами до «Дюни» та «Воно»
  • Disney, яка власне й стояла на чолі просування ідеї кіновсесвітів також має плани, щодо нової версії «Секретних матеріалів» (The X-Files)

З усім цим, мабуть, можна нагадати, що стримінгам, студіям потрібно пам’ятати нещодавні слова гендиректора Disney, що все-таки варто турбуватися за якість над кількістю. Тоді він це говорив з огляду на останні касові провали кіновсесвіту Marvel, який, ймовірно, занадто захопився великою кількістю контенту.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...