Реклама

🧐 Дивіться новий трейлер стрічки «Ля Палісіада» детективу про українські 90-ті

Čytaty latynkoju
🧐 Дивіться новий трейлер стрічки «Ля Палісіада» детективу про українські 90-ті
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🧐 Дивіться новий трейлер стрічки «Ля Палісіада» детективу про українські 90-ті
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Українська стрічка «Ля Палісіада» отримала новий трейлер, а також постер. Відзначається, що фільм режисера Філіпа Сотниченка запропонує нам пригадати українські 90-ті роки поза російськими наративами та поглянути на те, як ми за цей час змінилися.

Події самого фільму розгортаються у 1996 році за п’ять місяців до введення мораторію на смертну кару в Україні. Двоє старих друзів, детектив міліції та судовий психіатр, розслідують вбивство колеги. Колись давно вони обидва були закохані у вдову загиблого. Занурені в заплутану справу й давно забуті спогади, вони створюють майбутнє, у якому мають жити їхні діти, успадкувавши нереалізовані прагнення батьків.

Особливість стрічки підкреслює також її візуальний стиль, адже оператор, Володимир Усик, вирішив використовувати знімальну техніку саме того часу, який хотілося відобразити на екрані. Стрічка була знята на Sony DSR-PD170P, що фільмує у відеоформаті DVCAM, створеному якраз у 1996 році.

Додамо, що у широкий український прокат «Ля Палісіада» виходить 11 січня наступного року.

Також відзначимо, що світова премʼєра стрічки відбулася під час 52-го Роттердамського міжнародного кінофестивалю  в основному конкурсі Tiger Copmetition, де «Ля Палісіада» отримала нагороду Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI). А в грудні цього року український фільм було номіновано на премію Європейської кіноакадемії у категорії «Відкриття року».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...