Реклама

🎥 Ґрета Ґервіґ очолить журі Каннського кінофестивалю

Čytaty latynkoju
🎥 Ґрета Ґервіґ очолить журі Каннського кінофестивалю
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🎥 Ґрета Ґервіґ очолить журі Каннського кінофестивалю
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Режисерка Ґрета Ґервіґ вперше у своїй кар’єрі очолить журі 77-й Каннського кінофестивалю, який відбудеться 14-25 травня.

Нагадаємо, останній фільм режисерки, «Барбі», цього року зібрав 1,4 мільярда доларів у світовому прокаті та отримав дев’ять номінацій на «Золотий глобус».

Ґервіг відвідувала Канни й раніше (у 2017 році), але вона ніколи не представляла там фільм. Перед прем’єрою «Барбі» студія думала привезти фільм на фестиваль, проте від ідеї згодом відмовилися. Тепер режисерка очолить журі Канн.

Я люблю фільми – я люблю їх знімати, я люблю ходити на них, я люблю говорити про них. Як для кінофіла, Канни завжди були вершиною того, чим може бути універсальна мова фільмів. Я вражена та схвильована бути президентом журі Каннського кінофестивалю. Я не можу дочекатися, щоб побачити, які подорожі чекають на всіх нас!

Ґрета Ґервіґ

Також варто зазначити, що Ґервіґ стане першою американською режисеркою, яка візьме на себе роль президента журі Каннського кінофестивалю. Вона також наймолодша очільниця журі після Софі Лорен у 1966 році — зараз Ґервіґ 40 років, Лорен тоді було 31.

Це очевидний вибір, оскільки Ґрета Ґервіґ так сміливо втілює оновлення світового кінематографа, для якого Канни кожного року є і попередником, і резонансною дошкою. Вона також є представником епохи, яка руйнує бар’єри та змішує жанри, підносячи таким чином цінності інтелекту та гуманізму.

Айріс Кноблох, президентка Каннського кінофестивалю

Раніше акторка Марго Роббі прокоментувала чутки щодо продовження фільму Ґрети Ґервіґ «Барбі».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...