Реклама

👀 Макото Шінкай думав, що «Барбі» буде така ж серйозна, як й «Оппенгеймер»

Čytaty latynkoju
NK01
👀 Макото Шінкай думав, що «Барбі» буде така ж серйозна, як й «Оппенгеймер»
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 👀 Макото Шінкай думав, що «Барбі» буде така ж серйозна, як й «Оппенгеймер»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Аніматор Макото Шінкай розповів про своє натхнення при створенні нового аніме «Судзуме, що зачиняє двері», а також про відношення до «Барбігеймеру».

Режисер розповів, що коли стрічки «Барбі» та «Оппенгаймер» об’єднали в одну групу під назвою «Барбігеймер», він очікував, що «Барбі» буде нести в собі таку ж серйозність, як і фільм Нолана. Тому він був здивований, побачивши, наскільки комедійним виявився фільм.

Проте Шінкай також підкреслив феміністичні теми фільму поряд із комедією — за його словами, це саме той тип розваг, до якого він прагне у своїх творах.

Також Шінкай зазначив, що не хотів, щоб «Судзуме, що зачиняє двері» стала «темним та важким фільмом», хоча в аніме й підіймається тема землетрусу в Японії у 2011 році.

На щастя, я не став безпосередньою жертвою землетрусу чи цунамі, і, звісно, його наслідки все ще відчувалися в Токіо. Але з тієї ж причини я не був упевнений, чи варто продовжувати займатися тим, що я роблю, адже чи справді створення анімаційних розваг є основною потребою під час гуманітарних зусиль?

Макото Шінкай

Саме з того часу режисер почав розглядати, що він може зробити з анімаційними фільмами, щоб включити в них ідею стихійного лиха. Вперше це втілилося в його фільмі 2016 року «Твоє ім’я», де був метеорит. У той час він не хотів безпосередньо звертатися до теми землетрусу, зважаючи на те, наскільки свіжою була подія.

Але зараз минуло 12 років після землетрусу, і я думаю, що і я, і широка кіноаудиторія вже більш підготовлені та готові прийняти, як пряме зображення катастрофи виглядало б у контексті розваг.

Макото Шінкай

Раніше ми розповідали більше про унікальну естетику аніме Макото Шінкая.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...