Реклама

😮 З'явилися перші відгуки на новий мультфільм Хаяо Міядзакі «Як ти живеш?»

Čytaty latynkoju
😮 З'явилися перші відгуки на новий мультфільм Хаяо Міядзакі «Як ти живеш?»
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 😮 З'явилися перші відгуки на новий мультфільм Хаяо Міядзакі «Як ти живеш?»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Таємничий та доволі очікуваний шанувальниками, перший за десять років мультфільм Хаяо Міядзакі «Як ти живеш?» нарешті вийшов у Японії в прокат. Тепер ми уже маємо перші враження та відгуки на новинку від легенди аніме. Загалом їх можна підсумувати як суміш здивування та захоплення.

Нагадаємо, що Studio Ghibli напередодні відмовилася від трейлерів чи рекламних матеріалів перед виходом останнього проєкту Хаяо Міядзакі «Як ти живеш?». Єдине, що ми мали це був постер та більше жодної інформації.

Однак перейдемо до безпосередніх відгуків. До прикладу японський новинний портал Kyodo, який перебував на прем’єрі передає слова одного з глядачів:

Я не можу перетравити його, подивившись один раз, і відчуваю, що хочу негайно переглянути його ще раз.

З іншого боку видання Anime News Network надало повну рецензію на нову стрічку у якій назвало стрічку «справді вражаючою» та відзначило:

Кожен кадр цього фільму відчувається як окремий витвір мистецтва такий, що стає ще кращим, якщо його зібрати воєдино, як частину великого цілого. Це фільм, який можна переглядати сотні разів і все одно відкривати для себе щось нове в передісторії кожної окремої сцени. Неможливо недооцінити, як маленькі візуальні деталі переносять фільм з реальності в сюрреалізм — наприклад, чапля, що блимає зубастою посмішкою, або дерев'яні ляльки, що вібрують, ніби в співчутливому сміхові. Це анімаційне проявлення сили, не схоже ні на що, що бачили за останнє десятиліття.

Японський кіносайт Eiga Channel зі свого боку пише наступне:

Не буде перебільшенням сказати, що цей фільм є однією з найкращих робіт Гіблі з точки зору візуального ряду та сюжету. З іншого боку, тих, хто не є фанатом Ghibli, може збити з пантелику запаморочливий темп розвитку подій.

Згодом у тексті додається:

Компанія Ghibli, яка випускала фантастичні фільми, зрозумілі для дітей, тепер, у самому кінці, випустила фільм, який вимагає часу і роздумів, щоб його зрозуміти, тому не дивно, що деякі люди були спантеличені ним. Багато глядачів, можливо, були просто приголомшені візуальною красою фільму.

Також завдяки прем’єрі ми хоча б маємо неофіційний синопсис мультфільму від Anime News Network.

Поставимо його під спойлер, якщо у ви хочете для себе зберегти таємницю до перегляду.

Після того, як мати Махіто загинула під час бомбардувань Токіо, він разом із батьком переїжджає з міста до тітки по матері, яка вже вагітна його зведеним братом чи сестрою. Намагаючись змиритися зі смертю матері та новою сімейною ситуацією, Махіто переслідує балакуча синя чапля, яка обіцяє, що якщо вони підуть до сусіднього покинутого особняка, він зможе знову зустрітися з матір’ю.

Раніше ми також повідомляли, що «Як ти живеш?» стане першим фільмом Studio Ghibli з релізом у IMAX.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...