Реклама

📈 «Мавка» стала найкасовішою українською стрічкою

Čytaty latynkoju
📈 «Мавка» стала найкасовішою українською стрічкою
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 📈 «Мавка» стала найкасовішою українською стрічкою
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

2 березня цього року відбулась премʼєра мультфільму «Мавка», який став справжнім довгобудом українського кінематографа. Робота над картиною почалась ще у 2016 році й неодноразово проєкт ставили на паузу, однак мультфільм все ж дістався до кінотеатрів й показав дуже гарні результати.

За результатами трьох вікендів «Мавка» зібрала 81,8 млн грн й випередила попередню рекордну стрічку — комедію «Я, Ти, Він, Вона» із Володимиром Зеленським в головній ролі, яка зібрала 71 млн грн за весь час прокату.

ТОП-5 найкасовіших українських фільмів

З усім тим, навіть з такими показниками «Мавка» поки не окупилась — бюджет картини складає майже 98,1 млн гривень, але мультфільм поки все одно в прокаті, тож стрічка ще може досягнути цих показників.

За кількістю глядачів «Мавка» ще поки не випередила «Я, Ти, Він, Вона» — мультфільм переглянули 643 тисячі глядачів, а комедію майже 799 тисяч людей.

Подробиці про мультфільм

«Мавка. Лісова Пісня» намагається звернути увагу на проблеми довкілля: вирубки пралісів та зникнення рідкісних видів флори та фауни.

Як наголошує креативна продюсерка FILM.UA Group Анна Єлісєєва, ліс Мавки — це збірний образ реальних локацій у Карпатах і на Поліссі, а населяють його різноманітні тварини. Деякі з них занесені до «Червоної книги України».

Для роботи над пластикою та рухами головної героїні команда мультфільму запросила професійну балерину, солістку Національної опери, народну артистку України Катерину Кухар. На знімальному майданчику Катерина відтворювала дії головної героїні. Кожен її рух, зафіксований камерами, аніматори відтворили на екрані в образі Мавки.

До створення саундтреку автори мультфільму залучили етногурт ДахаБраха та фольклорного мультиінструменталіста Максима Бережнюка.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...