Реклама

🌈 Автор серіалу «Ганнібал» пообіцяв більше гомоеротизму в потенційно можливому 4 сезоні шоу

Čytaty latynkoju
🌈 Автор серіалу «Ганнібал» пообіцяв більше гомоеротизму в потенційно можливому 4 сезоні шоу
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🌈 Автор серіалу «Ганнібал» пообіцяв більше гомоеротизму в потенційно можливому 4 сезоні шоу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Напевно, всі ви чули про одну з кращих адаптацій історії про психіатра-канібала Ганнібала Лектера – серіал 2013-2015-го років з Мадсом Міккельсеном у головній ролі. А якщо ви ще й дивилися це шоу, то важко було не почати замислюватися над близькістю головного героя та аналітика ФБР Вілла Ґрема, якого зіграв Г’ю Денсі.

Минуло 7 років з часу виходу останньої серії, а в мережі досі активно публікуються море фанфіків, фанартів, відео та просто власних роздумів щодо цієї пари, які не проходять повз увагу головного шиппера – шоуранера Браяна Фуллера, який нерідко репостить ці записи та радісно хизується чашкою з зображенням пейрінгу, який назвали ГанніҐрем, та написом «My ship is canon» (укр. «Моя пара канон»).

Чи дійсно можна вважати Ганнібала та Ґрема парою і чи не є їхні стосунки квірбейтінгом? І чи буде 4 сезон? Ці два питання найбільше цікавлять фанатів серіалу, оскільки 3 сезон закінчився доволі відкритим фіналом, який можна було трактувати так, як заманеться, доки Фуллер хитро й задоволено читає твіти на цю тему. Здавалося б, минуло стільки часу і можна було вже й забути про продовження, але з року в рік то актори, то шоуранер висловлюють свою зацікавленість та готовність повернутися до зйомок. І от, з’явився невеликий промінь надії, що очікування були не марні.

У своєму недавньому інтерв’ю виданню IndieWire Браян Фуллер вкотре підтвердив, що так, так і ще раз так: Ганнібал та Ґрем абсолютно точно люблять один одного не як два гарних товариші, гомоеротизм очевидний і вважати цю пару квірбейтінгом це просто цинічно і тупо.

Я намагався розповісти автентичну історію, тому що досліджувати квірність (англ. queerness) з гетеронормативного погляду це досить складний шлях. Це точно почалося як пара одної статі, що не має сексуального зв'язку та проживає досвід більшої інтимності, ніж у них був коли-небудь до того. Вони мали змогу трансформувати це до інтимності, яка може розцінюватися як любов чи кохання. Подальша фізична близькість між ними, коли вони обидва проникають в чоловіка, є кульмінацією їхніх стосунків один з одним. А потім вони падають з урвища в обіймах один одного. Я ніколи не почувався, ніби це квірбейтінг. Я думаю, що це просто популярне слівце для багатьох людей, які скаржаться на це, оскільки думають, що їх обдурили чи ввели в оману.

Браян Фуллер, шоуранер серіалу

Браян Фуллер, окрім того, завжди наголошував на тому, що не можна вважати головних героїв лише геями, оскільки вони входять до ширшого спектру ЛГБТК(ІА+) та важко визначити, які саме з «літер» акроніму їм підходять. У 3 сезоні Ганнібал Лектер певний час перебував в інтимних стосунках з докторкою Аланою Блум (Каролін Даверна), проте шоуранер не називає його бі, зупиняючись на ширшому понятті квір.

Я просто пишаюся очевидною квірністю цих стосунків. Наростаюча квірність того, що відбувається між Віллом і Ганнібалом, ніколи не відчувалася експлуатаційною. Це здавалося автентичним, як хтось, хто колись ідентифікував себе як гетеро, має комплексні близькі стосунки з кимось своєї статі. Оскільки розмова про любов один до одного і про те, куди це кохання їх приведе, стала явно більш квірною, я вважаю, що охрестити це як квірбейтінг доволі цинічно й трохи мудацько, чесно кажучи.

Оскільки розмови про 4 сезон не вщухали всі ці роки, Браян Фуллер відповів, що справа за малим: потрібно лише знайти канал чи стримінг, готові виділити ефірний час, і він з радістю розповість про фантастичне майбутнє, що чекає цих квір-персонажів, оскільки в цій історії є ще багато всього, чим варто поділитися. Шоуранер підтвердив, що Мадс Міккельсен, Г’ю Денсі та Каролін Даверна всі висловили бажання продовжити серіал.

Два роки тому Мадс Міккельсен у своєму інтерв’ю IndieWire розповідав, що хотів би бачити в 4 сезоні історію з роману «Мовчання ягнят», проте є мало надій, що його побажання справдяться через тонкощі з авторськими правами (MGM передала права на історію CBS для зйомок серіалу про агентку ФБР Кларіс Старлінг).

Я не думаю, що це велика таємниця, що якщо це колись станеться, ми б з радістю взялися за «Мовчання ягнят». Але це завжди було проблемою, оскільки в нас немає прав на цю книжку. Проте це очевидно найвідоміша частина і ми б хотіли нею зайнятися. Звісно, ми б трішки змінили її та додали б трішки шаленостей. Ця історія та персонажі настільки цікаві. Ми б могли змінити ґендери та, можливо, навіть поєднали б двох персонажів в одному. Ми б залюбки знайшли когось на роль Баффало Білла. Це було б важко, але ми знайшли Ганнібала, тож і це можливо.

Мадс Міккельсен, виконавець ролі Ганнібала Лектера

Утім, з «Мовчанням ягнят» чи без, актор упевнений в успішності продовження та його популярності серед фанатів, оскільки, як він сказав в інтерв’ю, чим більша перерва між сезонами успішного серіалу, тим більше в нього стає глядачів. І похвалився, що багато з поціновувачів «Ганнібала» тепер люблять дивитися навіть його данські роботи.

Проте, хоча всі ці роки шоуранер та головні актори відкрито говорять про своє бажання працювати над продовженням, чи вдасться нам його побачити, невідомо. У 2020-му Netflix отримав права на показ серіалу на своїй платформі, що в медіа вважали знаком про можливість зйомок 4 сезону саме під крилом стримінгу, проте вже наступного року шоу переїхало на Hulu та Amazon Prime Video. Лишається лише сподіватися, що Браян Фуллер знайде студію, готову допомогти йому продовжити сповнену гомоеротизму історію двох квір-персонажів Ганнібала Лектера та Вілла Ґрема, в якої, можливо, навіть буде настільки щасливий фінал, наскільки це взагалі реально в межах канону.

Схрестимо пальці та будемо чекати, оскільки серіал «Ганнібал» вражає не лише чудовим сюжетом та розкриттям персонажів, але й візуально дуже привабливою картинкою, тож це ще та естетична насолода.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...