Реклама

🎬 Open Call для кіномитців: Kharkiv MeetDocs збирає заявки до участі в конкурсних програмах

Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival (KMD EUFF) оголосив про початок прийому заявок до участі в конкурсі
Čytaty latynkoju
🎬 Open Call для кіномитців: Kharkiv MeetDocs збирає заявки до участі в конкурсних програмах
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🎬 Open Call для кіномитців: Kharkiv MeetDocs збирає заявки до участі в конкурсних програмах
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival (KMD EUFF) оголосив про початок прийому заявок до участі в конкурсі

З 14 липня по 25 серпня триватиме Open Call для учасників кінофестивалю Kharkiv MeetDocs. Для участі в конкурсі національного повнометражного документального кіно необхідно подати свій фільм на фестивальній платформі filmfreeway.

Програма фестивалю включатиме національний конкурс, позаконкурсні покази та індустріальну секцію, що включатиме пітчинги, майстер-класи, панельні дискусії, воркшопи тощо, а також «фестиваль у фестивалі» – конкурс незалежного українського короткометражного кіно «Бардак», засновником якого є Антон Фролов.

Цьогоріч програмним координатором Kharkiv MeetDocs став Денис Буданов — член міжнародної асоціації кінопреси FIPRESCI, Спілки кінокритиків України та Української кіноакадемії. Лауреат премії кінокритиків України «Кіноколо» у номінації «За досягнення» (2021) – «за цифрову архівацію національного кінопроцесу» та спеціальної почесної нагороди Кам’янець-Подільского МКФ «Бруківка» (2021) за «популяризацію фестивального кіноруху України». Автор блогу про кіно «КіноФайли».

«Незалежно від специфіки будь-який український кінофестиваль – це майданчик для культурної дипломатії та спосіб розповісти не лише «українцям про українців», а й донести важливий меседж світу про те, що собою представляє наша культура й дізнатися світові культурні тренди. На жаль, лише трагічні події кінця лютого цього року змусили світову громадськість не тільки знайти на карті таку країну як Україна, не вважаючи її за будь-який «придаток», а й звернути свою увагу на нас – чим живуть ці люди, чого вони прагнуть і чому так відчайдушно протистоять агресії, яка трапилася не цьогоріч, а набагато раніше. Культура – це наша зброя! Тож цього року ми в черговий раз хочемо поєднати погляд зсередини та погляд ззовні, щоби відповісти на ці запитання», — поділився Денис Буданов.

Форму реєстрації, правила участі та регламент фестивалю можна знайти за посиланням: https://meetdocsfestival.com/reglament/

З початком повномасштабної агресії росії проти України документальне кіно стало одним з найбільш актуальних напрямів розвитку українській кіноіндустрії. Не лише тому, що виробництво художніх фільмів майже завмерло, а теми для документалістики можна знаходити навколо щодня. Документальні фільми є потужним елементом культурного та інформаційного спротиву. Вони можуть слугувати інструментом доказової бази у протидії ворожим наративам та відкрити Україну й українців для іноземців.

«Цьогоріч ми розширюємо поле діяльності нашого фестивалю. Якщо у минулі роки ми були культурним голосом східних регіонів України, то зараз ми прагнемо показати, яким сильним є голос української нації для усього світу. Саме зараз як ніколи на часі розповідати світові про Україну та українців, і документальне кіно ідеально для цього підходить», — коментує Євгенія Крігсхайм, директорка та засновниця Kharkiv MeetDocs.

Організатори нагадують, що триває прийом заявок на конкурс короткометражного кіно «Бардак» (набір триває до 01.09.2022), деталі за посиланням: https://filmfreeway.com/BardakFilmFest

Kharkiv MeetDocs 2022 пройде 1-6 жовтня у Києві в гібридному форматі з міркувань безпеки організаторів та учасників фестивалю.

Невдовзі організатори обіцяють оголосити склад цьогорічного журі. Стежте за новинами фестивалю у соцмережах (Instagram, Facebook) та на офіційному сайті.

Фестиваль відбуватиметься за підтримки Федеративного міністерства закордонних справ Німеччини (Auswärtiges Amt).

Довідка

Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival (KMD EUFF) – міжнародний фестиваль документального та художнього кіно, який сприяє культурній інтеграції митців з різних регіонів України, зокрема східних, що значно постраждали внаслідок російської агресії. Фестиваль заснований у 2017 році. З 2022 року працює на благо культурної інтеграції України та її митців у світі. Ідеологиня і директорка фестивалю – кінопродюсерка Євгенія Крігсхайм.

 

 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...