Реклама

🎶 Що подивитись з музикою funk, soul, hip-hop? — добірка кіно та серіалів

Добірка кіно та серіалів, які приємно не тільки дивитись, а й слухати
Čytaty latynkoju
🎶 Що подивитись з музикою funk, soul, hip-hop? — добірка кіно та серіалів
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🎶 Що подивитись з музикою funk, soul, hip-hop? — добірка кіно та серіалів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Добірка кіно та серіалів, які приємно не тільки дивитись, а й слухати

Кіно та серіали розбирають не тільки на цитати, а й на альбоми.

Особисто для мене дуже важливою під час перегляду нового кіно є музична атмосфера, яка створює цілісну картину відео-продукту. У серіалах часто з першої ж серії можна зрозуміти чи варто його дивитись далі, достатньо прослухати фонові саундтреки стартового випуску.

Пропоную добірку кіно та серіалів, які пораджу не тільки подивитись, але й послухати) Спробуйте заплющити очі та відчути музичний настрій історій.

Кіно

Врятувати Polaroid

Документальний фільм An Impossible Project, 2020 сподобається всім, хто пам’ятає та любить фото на Polaroid, музику на касетах та вінілах, і вірить в те що неможливе можливо. Чудові саундтреки, відчувається що відібрані з любов’ю, а головний оркестровий саундтрек начебто спеціально для фільму записали на аналогові носії.

Джеймс Браун і його шлях нагору

Get on Up, 2014 – американський біографічний фільм про життя “хрещеного батька соула” відомого музиканта Джеймса Брауна.

Після перегляду були різні почуття, але загалом сподобалась якість кіно, та, безумовно, музичний плейлист. До речі, цей фільм мені дуже нагадав кіно про Рея Чарльза Ray, 2004, яке колись мене дуже надихнуло.

Тарантіно, Once Upon a Time in Hollywood, 2019

Кажуть, що у фільмі немає жодного випадкового звуку, а архівні записи чудово передають атмосферу.

The Rolling Stones, Otis Redding, Deep Purple, Bobby Womack, The Beach Boys, Joe Cocker – та інші виконавці для занурення у 60-ті.

Українське

Вусатий фанк, 2020 – документальний фільм-історія про музику української естради 70-х

Добірку міксів українського фанку можна переглянути за лінком

Старе добре “Таксі” Люка Бессона,

як добірка кращих французьких хіп-хоп виконавців: Fonky Family, IAM, Freeman, Akhenaton, Oxmo Puccno, Diam’s, Disiz la Peste, Saian Supa Crew, Sniper – всі вони у плейлистах до “Таксі”.

Серіали

Як зароджувався хіп-хоп

The Get Down (Отжиг), 2016 – музичний серіал База Лурмана, який 5 років тому був визнаний самим дорогим (120 млн за 11 серій) та самим коротким серіалом Netflix.

Думаю, якщо я б тільки починала знайомитись з хіп-хопом, то цей плейлист саундтреків серіалу став би чудовим провідником.

Атмосфера 90-х

Документальний серіал The Last Dance, 2020 й сімейний фільм Space Jam, 1996 – що спільного, крім Майкла Джордана? Звісно, це музика. Puff Daddy, Nas, Lauryn Hill, Run DMC, LL Cool J, Prince, Rakim, Outkast, A Tribe Called Quest та інші треки епохи

Плейлист серіалу однозначно потужніше, але навіть сама для себе не очікувала в саундтреках улюбленого фільма дитинства побачити Jay-Z, SaltnPepa та Coolio.

Кажуть новий Space Jam, 2021 теж має гарний плейлист. Слухали вже?

Драматична комедія від Джима Керрі

​​I’m dying up here, 2017 – серіал про те, як стендап став популярним в США 1970-х років. 2 сезони по 10 серій, щедро заправлених музикою 70-х (особливо щедро в першому сезоні). Перший сезон, як на мене значно цікавіший.

Плейлист серіалу на Spotify лінк

Ті самі танцори з шоу

Музична програма Soul Train виходила в ефір понад 35 років. В ній показували виступи виконавців у жанрах rnb, soul, hiphop, funk, jazz, disco, gospel. Навіть якщо ви ніколи не чули про неї раніше, то скоріше за все бачили гіфки або кадри з активним танцівниками шоу)

Серіал American Soul, 2019 про життя музичного продюсера Soul Train – якісний, але мені музика та стилізація сподобались більше, ніж сюжет.

Комедійний серіал Brassic/Голяк/Без гроша

2 сезони серіалу налічують разом приблизно 140 треків і це ідеальна “хуліганська” добірка: хіп-хоп, фанк, соул, рок. У плейлистах можна знайти Funkadelic, Miriam Makeba, Stevie Wonder, Edwin Starr, Ice Cube, Public Enemy, Jacques Dutronc, Van Morrison, AC/DC, the Stooges, Radiohead, the Prodigy та багато іншого. Особливо сподобається добірка тим, кому трохи за 30, мені здається.

Плейлист 2-го сезону мені сподобався більше) лінк

“Біла ворона” з Ісою Рей

Сюжет серіалу Insecure називають “чорною версією “Сексу і місто”. Головна героїня працює у благодійній організації та одного разу пробує себе у аматорському репі та неочікувано для себе створює локальний хіт. Мені серіал не дуже зайшов, а от плейлист зацікавив – 400 треків виконавців у жанрах #rap та #hiphop однозначно варті уваги.

Останній за списком, але не за рівнем задоволення

Документальний серіал Студія звукозапису/Soundbreaking: Stories from the Cutting edge of Recorder music, 2016 – 8 неймовірно цікавих серій про звукозапис, вокал, ритм, біт, семплування, аудіо, відео, розвиток музичних технологій. Більше 100 інтерв’ю з відомими продюсерами, музикантами та новаторами – і все це у супроводі прекрасної музики.

З задоволенням доповню цей перелік за вашими порадами!

Photo by Marius GIRE on Unsplash

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...