Реклама

🦋 На Каннах відбудеться прем'єра українського фільму «Бачення метелика» Максима Наконечного

Čytaty latynkoju
🦋 На Каннах відбудеться прем'єра українського фільму «Бачення метелика» Максима Наконечного
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🦋 На Каннах відбудеться прем'єра українського фільму «Бачення метелика» Максима Наконечного
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Вже наступного місяця на 75-ому Каннському кінофестивалі відбудеться прем’єра фільму «Бачення метелика» українського режисера Максима Наконечного. Реліз відібрано в спеціальній секції під назвою «Особливий погляд» (Un Certain Regard).

Кадр з фільму

За сюжетом це буде сюрреалістична історія про аеророзвідницю Лілю, яка звільнилась з ворожого полону й намагається повернутися до свого мирного життя в Україні. Її постійно спіткають спогади про пережите, але вона намагається жити далі.

Знімаючи цей фільм, я плекав надію, що він здебільшого буде про минуле й про наслідки війни, з якими ми як суспільство мали би впоратися. Але це виявився фільм про наше теперішнє й майбутнє, про передчуття великої війни та місце, яке свідомо займає в ній кожна людина

Максим Наконечний, режисер

У ролі співсценаристки виступила Ірина Цілик, яка відома завдяки своїй стрічці «Земля блакитна, ніби апельсин», про яку ми детально писали за посиланням.

Головні ролі зіграли актори театру та кіно Ріта Бурковська («Парфенон») та Любомир Валівоць. Також у фільмі знялись драматургиня та режисерка Наталка Ворожбит та актор і волонтер Мирослав Гай. Крім того, у фільмі брали участь непрофесійні актори: реальні лікарі, військові, зокрема, колишні полонені.

Каннський кінофестиваль відбудеться з 17 по 28 травня.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...