Реклама

🦁 Amazon закрила угоду з покупки Metro-Goldwyn-Mayer за $8,5 млрд

Čytaty latynkoju
🦁 Amazon закрила угоду з покупки Metro-Goldwyn-Mayer за $8,5 млрд
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🦁 Amazon закрила угоду з покупки Metro-Goldwyn-Mayer за $8,5 млрд
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Угода надасть Amazon контроль над одним з найвідоміших брендів Голлівуду: Metro-Goldwyn-Mayer володіє каталогом з більш ніж 17 тисяч телешоу та 4 тисяч фільмів, включаючи франшизи Джеймса Бонда і «Роккі», а також класики кіно — «12 розгніваних чоловіків», «Мовчання ягнят» та інших.

Amazon та Metro-Goldwyn-Mayer вперше оголосили про угоду в травні минулого року, і тепер її офіційно закрито. Антимонопольні органи ЄС схвалили угоду, заявивши, що вона «не викличе проблем конкуренції» в Європі. Угода також чекала на розгляд від Федеральної торгової комісії США, котра визначила середину березня як крайній термін для реалізації умов договору. Комісія не оскаржила угоду, що дозволило реалізувати злиття.

За даними Deadline, Amazon не планує змінювати плани проєктів MGM, що знаходяться на стадії розробки. Компанія також не втручатиметься у франшизу фільмів про Джеймса Бонда, котра є одним з найприбутковіших активів, що відтепер знаходиться під її контролем. Крім того, Amazon також не планує відмовлятися від театральних релізів. Не в планах і робити весь вміст MGM ексклюзивним для Prime Video.

Компанії поки не розкрили, як злиття вплине на внутрішню структуру об’єднаних компаній. Джерела Variety повідомляють, що глава Amazon Studios Дженніфер Салке очолить та виконуватиме обов’язки керівника спільної студії.

Угода з MGM є другим за величиною придбанням Amazon після покупки Whole Foods у 2017 році за майже $14 млрд.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...