Реклама

😼 Стругацькі, S.T.A.L.K.E.R. та... аніме?!

S.T.A.L.K.E.R. ставав джерелом для натхнення багато кого, але одного разу він посприяв створенню ранобе та навіть аніме в дуже гарячому стилі...
Čytaty latynkoju
😼 Стругацькі, S.T.A.L.K.E.R. та... аніме?!
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 😼 Стругацькі, S.T.A.L.K.E.R. та... аніме?!
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
S.T.A.L.K.E.R. ставав джерелом для натхнення багато кого, але одного разу він посприяв створенню ранобе та навіть аніме в дуже гарячому стилі...

Серія S.T.A.L.K.E.R. не раз ставала джерелом для натхнення. Особливо серед так званих СНД-ігротворців. Її не раз намагалися відверто сплагіатити та адаптовувати. Але одного разу вона, разом з літературним першоджерелом від Стругацьких, дала поштовх письменнику з країни Сонця для цілої серії ранобе, манги та навіть аніме-серіалу!

Юрі, Зона та ПМ

Японія. 2015 рік. Письменник Іорі Міядзава виграє літературну премію Sogen SF Short Story Prize (Сьоген СФ Шорт Сторі Прайз) з твором “Шлях богів”.

Незадовго до неї редактор письменника ледь не благає його взятися за щось, крім наукової фантастики. Іорі подумав та відповів йому, що візьметься за юрі. Це такий жанр в японській культурі, де відбувається хімія між дівчатками, яку в нас називають коханням. І Тільки-но редактор зітхнув з полегшенням, як Міядзава додав:

Але кохання між дівчатками буде в потойбічному світі!”. Не в тому, який загробний, а в трішки іншому. Редактор впав у відчай, дістав пляшку “Сталічной”, і сказав: “Тоді бодай додай туди побільше роздумів, читачам наукової фантастики подобаються роздуми!”. Але Іорі резоно відповів: “Та кому в юрі потрібні ті роздуми?

Майже так і було. Іорі Міядзава, насправді, талановитий письменник. І роздуми він додав, але зробив це унікальним способом, кинувши виклик самому собі. До цього моменту він дуже детально описував сетинг та світ довкола. Але взявшись за створення ранобе у жанрі юрі він вирішив кардинально відступити від цього, передаючи світ довкола через персонажів та їх почуття. Це був новий для нього жанр і він поринув в нього з іншим поглядом.

Японські сталкерши

Письменник був поціновувачем літературного таланту братів Стругацьких. І хотів створити власний “Пікнік на узбіччі”. До того ж йому сподобався S.T.A.L.K.E.R. Shadows of Chernobyl, він щиро вважає, що розробники з повагою віднеслися до літературного першоджерела. І вся концепція Чорнобильської Зони з її мутантами, аномаліями, сталкерами та артефактами йому дуже приглянулась.

В той таки час, йому до рук потрапив збірник горор-розповідей “Horror Holic School”, який засновано на популярному японському YouTube-каналі The Occult Radio. Він захопився інтернет-байками, історіями про привидів та усіма оцими фольклорним японськими страшилками.

Місцевий Сидорович теж став милою дівчинкою

Місцевий Сидорович теж став милою дівчинкою

 

Як поціновувач Пікніку Стругацьких та Сталкеру від GSC Game World, він знав, що до Зони ходять виключно чоловіки-сталкери. І, як потім зізнався, дуже переймався тим, що вирішив поставити на головну роль дівчат. Що може змусити дівчину піти в таке місце, як аномальна зона? Він роздумував над цим, та в голові виник образ студентки, яка втомилася від буденного життя і їй чогось в ньому не вистачає. Та образ дівчини, у якої дуже погане почуття самозбереження. Ось такими він вирішив зробити двох своїх героїнь.

Найголовніша зброя сталкерів не змінююється навіть в Японії

Найголовніша зброя сталкерів не змінюється навіть в Японії

 

Зрештою, 23 лютого 2017 року він разом з художником Широкабою презентував світу свій Urasekai Picnic або “Пікнік в Потойбіччі”. Серія розрослася, отримала спершу манга-адаптацію, а в січні 2021 року й аніме-серіал. Ми навіть згадували про нього в нашому Телеграм-каналі. Нова частина літературної серії отримає продовження вже у червні 2022 року, а от доля продовження аніме під великим питанням.

***

Сам факт того, що зроблено аніме за цим ранобе вже свідчить про певну популярність серії. Бо не кожне ранобе пропонують екранізувати, насправді. Але навіть попри те, що у його створенні брав участь Такуя Сато, постановщик одного з культових аніме, “Брами Штейну” (Steins;Gates), відверто кажучи на аніме не звернули уваги. А ті, хто звернув, були далеко не в захваті.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...