Реклама

🇯🇵 Цікавий серіал про середньовічну Японію

Хочу розповісти про історичний серіал який мене приємно здивував
Čytaty latynkoju
🇯🇵 Цікавий серіал про середньовічну Японію
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🇯🇵 Цікавий серіал про середньовічну Японію
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Хочу розповісти про історичний серіал який мене приємно здивував

Сюжет:

Події серіалу переносять нас на схід до Японії. Надворі йшов 1551 рік, Японія перебуває в хаосі. Країна розсипалася на дрібні шматочки провінцій. Кожною провінцією править Дайме, правитель, який має свої землі та армії самураїв і асигару. Серіал дуже красиво показує нам феодальну Японію, війська на той час, і боротьбу дайме за Сегунат.

Нам розповідають історію клану Нобунага, де після смерті батька, до влади над кланом приходить невідомий і нічим не примітний Ода Нобунага, якому ніхто не пророкував велике майбутнє. Молодий хлопець поки що не має підтримки клану та великої армії. Але йому посміхнулась доля, біля берегів його земель розбилася португальська каравела, яка перевозила на борту нову зброю – аркебузи. Рушниці, що дозволяють стріляти порохом, але потребують дуже довгого перезарядження.

Молодий Ода Нобунага бажає розширити землі свого невеликого клану, що дозволить йому утримувати армію, набирати асигару, яка була піхотою сільських жителів. Але йому протистояв рідний дядько, який мав у своїй армії авангард із 3000 найкращих самураїв. Коли він переміг дядька завдяки своїм аркебузам, виникла нова загроза, могутній Дайме півночі з 15 тисячною армією рушив на столицю Кіото, щоб захопити владу, а його шлях лежав через провінцію Аварі, землі Нобунаги.

Моє враження

Справжній бенкет для любителів історії, і тих хто любить думати. Серіал документальний, художню складову переривають розповіді істориків та філософів. Як не дивно, це тільки робить історію цікавішою. Зазначу, що серіал розповідає історію без жодних прикраси, цілковитий реалізм із насильством та кривавими сценами. Жодної ідеалізації головних персоналій.

Читачі, які знають історію, вже зрозуміли, що йдеться про Оду Нобунагу, реальну особистість, який катаною і жорстокістю об’єднав під своїм керівництвом усю Японію. І тут ми можемо спостерігати весь пройдений шлях. Варто зазначити й неймовірну тактичну та стратегічну складову великих битв. Дуже детально розказано великі перемоги, хитрощі та військові інновації Нобунаги. Аж до битв на різній місцевості та з різними військами. Звичайно, іноді не вистачає масштабності та великої кількості армій, але все відтворено дуже добротно. Любителі історії дізнаються багато про армію, у чому різниця між самураями та асигару, хто такі сьогуни та дайме, а також ми бачимо феодальний устрій середньовічної Японії та політичну війну за владу.

Підсумки

Середньовічна Японія показана дуже красиво, від туману млистих гір, до середньовічних замків та монастирів буддистів. Все це супроводжує неймовірна музика, яка ніби переносить глядача з його часу у феодальну Японію. Мальований пергамент карти весь час показує нам співвідношення сторін, і ми бачимо кольори та прапори кожної провінції під керуванням дайме. А перемоги чи поразки зафарбовують пергамент карти у відповідний колір, любителям стратегій: total war чи civilization (і багатьох інших) це нагадає улюблену гру. А війна тут виглядає дуже реалістично із літрами крові. Костюми самураїв та інших військових підрозділів виглядає реалістично та дорого. А війна за допомогою луків, кавалерій та аркебуз справді вражає реалістичністю.

Як я вже згадував вище, цей серіал – бенкет для любителів справжньої історії та військових битв. У серіалі та задумі авторів видно думку, ідеї які вони хотіли показати, від політичного підґрунтя та війни Оди Нобунаги, до реалістичності боїв на кожній місцевості. Історія розказана без прикрас та ідеалізації персонажів, а відтворена ближче до реальної складової. Я подивився вчора дві серії та отримав задоволення. Сезон вийшов повністю і складається із шести серій. Якщо ви любите історію та хочете відкрити для себе історію феодальної Японії, то дуже рекомендую!


Читайте інші цікаві матеріали з тематичного місяця за позначкою «Місяць Японії»

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...