Реклама

🎥 Озарк: 4 сезон, частина 1 – огляд 

Марті та Венді Берд уже увійшли до вищої ліги американських злочинців. Їхній вплив поширюється, але гостра гра, яку вони ведуть добігає кінця.
Čytaty latynkoju
🎥 Озарк: 4 сезон, частина 1 – огляд 
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🎥 Озарк: 4 сезон, частина 1 – огляд 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Марті та Венді Берд уже увійшли до вищої ліги американських злочинців. Їхній вплив поширюється, але гостра гра, яку вони ведуть добігає кінця.

Увага! Текст містить спойлери!

«Озарк», як і раніше, дуже послідовно розповідає історію темряви, народженої в серцях звичайних американців. Намагаючись надати своєму життю сенсу, сім’я Бердів ризикує і вирішує діяти поза системою. Цей шлях веде до падіння, але поки що герої з останніх сил намагаються втриматися.

Кадр з серіалу «Озарк»

Кадр з серіалу «Озарк»

Перша частина фінального сезону – провісник того, що станеться найближчим часом. Символічна вступна сцена, хоч і вирвана наразі з контексту, добре ілюструє долю Берда. Видовищна аварія за участю всієї сім’ї може бути пов’язана з тим, що незабаром станеться у житті. Шлях, яким вони йдуть, зрештою збігається з напрямком, обраним колись Волтером Вайтом. Берд, що грає високими ставками, ризикує дедалі більше, і вони продовжують розширювати межі безповоротності.

Цього сезону на сцену виходять жорсткі гравці, які дають зрозуміти, що ситуація стає надсерйозною. Берди мали справу як з американськими картелями, так і з шишками ФБР. За членами сім’ї слідкують великі гравці.

Кадр з серіалу «Озарк»

Кадр з серіалу «Озарк»

Проте, методи Марті та Венді все ще тонкі – на відміну від дій Хаві Елізондро і йому подібних. Серіал побудований на контрасті між мистецтвом ведення переговорів, маніпуляції та переконання, яким користуються головні герої, та світом безжального насильства їхніх супротивників та контрагентів. Завдяки цьому Берди досі постають перед нами звичайними людьми, яким вдається вивести злих вовків у поле.

Ми співчуваємо їм і тоді, коли вони стають дедалі злішими. Так що тут працює аналогічна система, як і у випадку з «Пуститися берега» – вбивця Волтер Вайт, зрештою, улюблений персонаж поп-культури багатьох з нас. Хороша історія, однак, вона повинна мати лейтмотив та повідомлення для всіх, тому чекайте, що Берд постраждає від наслідків своїх дій. А може, ідеєю серіалу стане соціальний коментар про те, що у сучасному світі лише хижаки можуть думати про те, щоб втілити свої мрії та реалізувати себе?

Кадр з серіалу «Озарк»

Кадр з серіалу «Озарк»

Поки що ми отримуємо прелюдії до остаточних рішень. Хоча в цьому сезоні показані тривожні та захоплюючі події, він не прискорює темпу. Історія продовжує рухатись повільним темпом, що для багатьох може бути суттєвою незручністю.

Варто, однак, відзначити, що в цьому сезоні менше театральних діалогів і міркувань про ситуації, що затягують епізоди в порівнянні з минулим сезоном. Багато в чому це пов’язано з характером Хаві, який безперечно воліє робити, а не говорити.

Читайте також: 🥰 Як ми плануємо заохочувати авторів

Багато чого змінилося і для все ще емоційної Рут. Ситуації, що трапляються з нею, змушують до раптових дій, і дівчина неодноразово реагує інстинктивно. Цього сезону у нас значна кількість драматичних подій. Хтось приймає передозування героїном, когось несподівано застрелять. Труп валяється практично протягом усього сезону.

Серед персонажів, що пішли на вічний спокій, ми маємо кілька примітних героїв. Смерті Дарлін та Ваята, які супроводжували нас з перших сезонів, надзвичайно важливі. Їхній відхід – класичний переломний момент. На рівні сюжету Хаві набуває все більшого значення, а Рут все більше і більше виходить на межі розумової витривалості та розпачу.

Кадр з серіалу «Озарк»

Кадр з серіалу «Озарк»

Смерть героїв дають емоційний заряд для глядачів. У той час як Дарлін була досить неприємною, Ваят завжди відрізнявся певною невинністю. Це прощання напевно зачепить багатьох глядачів. До того, те, як Хаві поводиться з цією парою, ставить його в один ряд із найжорстокішими антагоністами поп-культури. Тут, для нас створюється цікавість, що зображає цікавий контраст зі слабкостями Берда.

Як справи у Марті, Венді та їхніх дітей? Здається, що Берди контролюють свою долю, але це лише видимість. Марті розпирає від гордості за те, що його син успішно відмиває гроші, Венді на подив зібрана після вбивства брата, а Шарлотта кидає навчання і вирушає у світ, сповнений небезпек.

У цій сім’ї повно неопрацьованих внутрішніх патологій. Проте найважливіші рішення розробники залишають на другу частину сезону. Поки що вони лише підливають олії у вогонь, а мотивом, що загострює конфлікти, є стосунки Джона, який намагається вирватися з-під впливу батьків, із владною Венді. Чи варто шукати початок кінця Бердів у відносинах цих двох?

Кадр з серіалу «Озарк»

Кадр з серіалу «Озарк»

На шляху до грандіозного фіналу «Озарк» розповідає розмірено та неквапливо. Попри нагромадження драматичних подій, він не перетворюється на передбачуваного сенсатора. Він до сі гріється в задушливій, похмурій атмосфері, завдяки чому проникає в тему глибше, ніж, наприклад, «Пуститися берега». Перша частина сезону ефективно розпалює уяву перед грандіозним фіналом.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...