Реклама

🖤 «Через стільки часу...? — Завжди…»: Згадуємо найкращі ролі Алана Рікмана

Čytaty latynkoju
🖤 «Через стільки часу...? — Завжди…»: Згадуємо найкращі ролі Алана Рікмана
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🖤 «Через стільки часу...? — Завжди…»: Згадуємо найкращі ролі Алана Рікмана
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Шість років тому, 14 січня 2016 року від раку підшлункової залози помер маестро британського кіно, актор Алан Рікман. Ця новина шокувала як кіноспільноту, фанатів актора та весь фандом Гаррі Поттера, для якого Рікман став яскравим символом цієї історії.

Творчий шлях Алан Рікман почав на театральній сцені, після вступу до Королівської академії драматичного мистецтва в Лондоні, де актор брав участь у сучасних і класичних театральних постановках.

«Небезпечні зв’язки»

У 1985 році Рікман грає у знаковій для себе постановці «Небезпечні зв’язки». Образ цинічного маркіза Віконта де Вальмона тепло зустріли глядачі та критики. І саме завдяки цій ролі актора помічає продюсер Джоел Сілвер, який запропонував йому виконати роль у своєму фільмі.

«Міцний горішок»

В фільмі актор одержав роль лідера німецьких терористів Ганса Грубера. В решті іронічний терорист Ганс Грубер запам’ятався глядачам краще, ніж герой Брюса Вілліса. Доповнення Рікмана до фільму допомогли йому заробити колосальні 141 мільйон доларів у прокаті при мізерному бюджеті в 25 мільйонів доларів. Неперевершена гра актора спонукала вже режисера Кевіна Рейнольдса запропонувати акторові ще одну негативну роль.

«Робін Гуд: Принц злодіїв»

Стрічка вийшла на екрани в 1992 році й була тепло сприйнята глядачами та кінокритиками, багато з яких відзначили блискучу гру Алана Рікмана в «злих» ролях. І врешті роль шерифа Ноттінгема принесла актору премію BAFTA за найкращу чоловічу роль другого плану.

«Распутін»

В біографічній історичній драмі, Рікман зіграв головну роль за що отримав свої перші значущі нагороди — Золотий глобус та премію Еммі.

«Справжнє кохання»

У 2003 році Рікман знявся в різдвяній романтичній комедії у ролі дурного чоловіка Гаррі, його дружину Карен зіграла його давня подруга Емма Томпсон. The Independent назвав цей фільм «сучасною класикою».

«Свіні Тодд: перукар-демон із Фліт-стріт»

Рікман зіграв головного антагоніста фільму суддю Терпіна. Серед його давніх колег в цьому фільмі також знялася Гелена Бонем Картер і Тімоті Сполл. Фільм взяв премію «Золотий Глобус» як Найкращий фільм — мюзикл або комедія.

Северус Снейп

З 2001 по 2011 актор грав професора Северуса Снейпа в серії фільмів про Гаррі Поттера і був єдиним актором на знімальному майданчику, який знав чим закінчиться сага про хлопчика який вижив. За останній фільм «Гаррі Поттер і Дари Смерті — частина ІІ» Алан Рікман отримав шість номінацій в тому числі на Saturn Awards і Scream Awards.

 

З останніх робіт британської зірки не можна не згадати комедію «Гамбіт» та «Око в небі», в якій Рікман перевтілюється в генерала Френка Бенсона. У прокат фільм вийшов вже навесні 2016 року, коли зірки уже не було в живих. Також він не дочекався виходу фільму «Аліса в Задзеркаллі», в якому голосом Рікмана заговорив метелик Абсолем. Два останні фільми присвячені його пам’яті.

На рахунку Алана Рікмана 68 фільмів та 16 нагород, включаючи Еммі, Золотий глобус та BAFTA. А також багатомільйонний фандом, який піднімає чарівні палочки у гору, згадуючи в пам’яті прекрасного актора який подарував їм дитинство.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...