Реклама

🏆 У США оголосили переможців «Золотого глобусу 2022»

Čytaty latynkoju
🏆 У США оголосили переможців «Золотого глобусу 2022»
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🏆 У США оголосили переможців «Золотого глобусу 2022»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

В неділю, 9 січня 2022 року, у Лос-Анджелесі відбулася 79 церемонія вручення премії «Золотий глобус» на якій Голлівудська асоціація іноземної преси оголосила список лауреатів. Сама церемонія вперше пройшла у закритому режимі.

Однією з особливостей цьогорічної церемонії було те, що вона не транслювалася по телебаченню, а також на заході була відсутня публіка та традиційна червона доріжка. Такий незвичний формат організатори пояснили сплеском захворюваності на COVID-19, зокрема поширенням штаму Омікрон. Раніше в асоціації повідомили, що у складі журі відбулися зміни та було обрано 21 нового члена.

Також нагадаємо, що минулого року телеканал NBC відмовився транслювати церемонію нагородження «Золотий глобус» у зв’язку з відсутністю расової різноманітності у складі журі Голлівудської асоціації іноземної преси.

Цьогорічними лауреатами премії стали:

У номінації«Найкращий драматичний фільм» перемогу отримала стрічка «У руках пса» з Бенедиктом Камбербетчем у головній ролі, режисерка якої отримала статуетку, як найкращий режисер, а також за найкращу роль другого плану отримав приз Коді Сміт-Макфі.

Нагороду, як «Найкращий актор у драматичному фільмі» за роль у стрічці «Король Річард» отримав Вілл Сміт. Ендрю Гарфілду дісталася перемога у номінації за найкращу роль у мюзиклі чи комедії за фільм «Тік-так… бум!». Найкращою акторкою було визнано Ніколь Кідман, яка зіграла у стрічці «Бути Рікардо»

Найкращим фільмом у жанрі мюзиклу чи комедії було визнано «Вестсайдську історію».

Кеннет Брана отримав нагороду за найкращий сценарій  до фільму «Белфаст».

У музичних номінаціях свої нагороди отримали: Ганс Циммер за саундтрек до «Дюни» та за найкращу оригінальну пісню до нового Бонда Білі Айліш та Фіннеас О’Коннел.

Без уваги також не залишився серіал від Нетфліксу «Гра у кальмара». Так, за найкращу роль другого плану у серіалі, антології або фільмі, знятому для телебачення приз отримав О Йон Су, який зіграв роль №001.

Так, це він, той самий дід

Своєю чергою найкращим анімаційним фільмом було визнано «Енканто».

Також читайте, кого було обрано найкращими на минулого року на премії «Золотий глобус».

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...