Реклама

🕷«Людина-павук: Додому шляху немає»: перші враження з допрем'єрного показу. Без спойлерів

Čytaty latynkoju
🕷«Людина-павук: Додому шляху немає»: перші враження з допрем'єрного показу. Без спойлерів
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🕷«Людина-павук: Додому шляху немає»: перші враження з допрем'єрного показу. Без спойлерів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Цей відгук не містить спойлерів (лише те, що вже показували у трейлерах), але якщо ви взагалі нічого не хочете знати про фільм до перегляду, краще поверніться пізніше.

Ще з анонсу та трейлерів ледь не кожен знає зав’язку сюжету: світ дізнається, що під костюмом Людини-павука знаходиться молодий хлопець Пітер Паркер (Том Голланд). Шквал критики на адресу Паркера після розкриття не вщухає, і це починає позначатися не лише на самому супергероєві, але і його близьких.

Врешті решт, Пітер вирішує звернутися за допомогою до Доктора Стрейнджа (Бенедикт Камбербетч). Тільки йому під силу повернути час назад і зробити так, щоб усі забули особистість Людини-павука.

 

Хоча стрічки про Людину-павука цілком можна сприймати як окрему супергеройську coming of age історію, та все ж франшиза є частиною величезного кіносвіту Marvel. Тож поки юний Паркер вчиться в школі, закохується, рятує місто і цілу планету від лиходіїв, за ним завжди маячить тінь Тоні Старка, і навіть серед «Месників» він скоріше молодший, а не повноцінний партнер.

Через це навіть у сольних фільмах не завжди здається, що Людина-павук — центральний, виключний і глибокий персонаж. У перших двох частинах Пітер розважається і веселиться, у другій — хоча й починає брати на себе певну відповідальність, але все ще шукає для себе рольову модель (і у відчаї довіряється Містеріо).

Тож саме третя частина мала б за логікою стати кульмінацією дорослішання «доброзичливого сусіда». Чи так це насправді?

З певного боку саме «Додому шляху немає» буде доречно назвати завершенням Саги Нескінченності, якщо казати не про основну сюжетну лінію, а про розвиток її наймолодшого супергероя. Вже з самого початку видно, наскільки змужнів Паркер, адже навіть звернувшись по допомогу до старшого товариша, Доктора Стренджа, Пітер вже не боїться вступати з ним в конфронтацію та відстоюювати свої переконання.

І надалі протягом всього сюжету Людина-павук стикається з проблемами, які радикально змінюють його зсередини — загальна атмосфера фільму стала набагато більш «темною», а події — жорсткішими за попередні дві частини. Як зазначає і західна критика, це стало неабияким викликом для акторського таланту Тома Голланда, від якого на цей раз вимагалося грати у значно ширшому емоційному діапазоні, ніж зазвичай. Викликом, з яким Голланд чудово впорався.

«Додому шляху немає» немов дійсно спалює всі мости та підбиває риску під тим, що ми бачили у франшизі «Людина-павук» раніше. А це означає, що без значної частки фансервісу обійтися просто не можна було. Тож цього там достатньо — хто з нас не зрадів, побачивши Отто Октавіуса та бомби Зеленого Гобліна в трейлері. І це далеко не найголовніші сюрпризи, які очікують старих фанатів фільмів про «павука» Сема Реймі.

«Людина-павук: Додому шляху немає» ідеально балансує як необхідність розвитку і дорослішання персонажа, так і фірмовий харизматичний гумор, унікальну атмосферу і відсилання до всіх можливих кіноверсій «Людини-павука», тож кращого передсвяткового супергеройського блокбастера знайти й годі.

А перед тим, як іти до кінотеатру, рекомендуємо освіжити в пам’яті все, що раніше відбувалося у кіносвіті Marvel, за допомогою нашого найповнишого гайду по MCU.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...