Реклама

😭 Хаяо Міядзакі зніме останній мультфільм для Studio Ghibli

Čytaty latynkoju
en.wikipedia.org
😭 Хаяо Міядзакі зніме останній мультфільм для Studio Ghibli
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 😭 Хаяо Міядзакі зніме останній мультфільм для Studio Ghibli
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Хаяо Міядзакі повідомив в інтерв’ю The New York Times, що він повернеться до мультиплікації, аби зняти свій останній мультфільм для студії Studio Ghibli.

Наразі вже відомо, що це буде стрічка за романом «Як поживаєте?» (Kimitachi wa Dou Ikiru ka?) 1937 року японського письменника Гендзабуро Йосіно. За словами мультиплікатора над картиною працюють понад 60 аніматорів. Також Хаяо Міядзакі зазначає, що це буде «фентезі великого масштабу».

Сюжет книги базується на історії 15-річного хлопчика з Токіо, котрий після смерті батька став жити з дядьком. Книга розповідає про духовне зростання юнака та його переживання з приводу втрати близького.

Про студію

Японський мультиплікатор Хаяо Міядзакі заснував Studio Ghibli в 1983 році. Студія відома по всьому світові завдяки своєму унікальному стилю анімації – кожен елемент є максимально деталізованим та яскравим.

Читайте також: 😲 Користь карантину: 5 історій про самоізоляцію видатних людей за власним бажанням

Завдяки фільму «Мій сусід Тоторо» студія стала всесвітньо відомою, а головний персонаж мультику — дух лісу Тоторо — символом Ghibli.

Наразі студія має більш ніж 20 повнометражних та декілька десятків короткометражних стрічок. Багато критиків особливо виділяють атмосферу студії. 2002-го року фільм «Віднесені привидами» отримав премію «Оскар» у категорії «Найкращий анімаційний повнометражний фільм», а його касовий збір склав понад $274 мільйони.

Наразі переглянути всі фільми студії можна на Netflix. Всього на платформі є 21 стрічка перекладена 20 мовами та ще 28 мов на вибір у субтитрах.

Особливий стиль

Багато митців намагаються відтворити фірмовий стиль студії у своїх ілюстраціях. Наприклад, художниця @comfycorduroy поділилась у своєму Twitter-акаунті малюнками за грою Legend of Zelda.

Також без уваги не залишилась серія  ігор Last of Us. У Instagram @theminchodan можна переглянути багато малюнків присвячених грі у стилі студії Ghibli.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...