Реклама

🙀 ТОП-10: Кращі науково-фантастичні фільми 90-х забуті зараз

Кожного року виходять безліч фільмів, але не всі стають популярними. Отже, дізнайтесь, які науково-фантастичні фільми оминули вас в 90-х.
Čytaty latynkoju
🙀 ТОП-10: Кращі науково-фантастичні фільми 90-х забуті зараз
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🙀 ТОП-10: Кращі науково-фантастичні фільми 90-х забуті зараз
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Кожного року виходять безліч фільмів, але не всі стають популярними. Отже, дізнайтесь, які науково-фантастичні фільми оминули вас в 90-х.

10. Крізь Обрій

Кадр з фільму Крізь обрій

Кадр з фільму Крізь обрій

Ідеальний фільм жахів. Дехто не погодиться, що про нього забули, але правда в тому, що фільм не був гідно оцінений, він зібрав всього 27 мільйонів доларів. Таким чином стрічка не повернула навіть половину бюджету, який становив 60 мільйонів доларів. Відповідно фільм отримав погані відгуки. Однак ця стрічка про рятувальну місію отримала другий шанс на VHS/DVD. Тепер цю стрічку Пола Андерсона можна вважати чудовим фільмом другого класу, який варто переглянути.

9. Танкістка

Кадр із фільму Танкістка

Кадр із фільму Танкістка

Фільм знято за однойменним коміксом. Тут нас чекає постапокаліптичний світ, в якому вода — найважливіший ресурс. Фільм, попри цікавий акторський склад і доволі гранжовий стиль, популярний у 90-х, також, як і його попередник, не окупив витрат на виробництво. Фільм хвалять за феміністський підтекст, що, на жаль не дійшов до голів фанатів кіно того часу.

8. Залізо

Кадр із фільму Залізо

Кадр із фільму Залізо

Цей фільм став жахом для підлітків. Усі, хто дивився, точно пам’ятають робота-вбивцю, зробленого з випадково вибраних деталей. MARK 13 – це урядовий проєкт щодо скорочення перенаселення на Землі. Простіше кажучи, він створений, щоб убивати. Він має здатність до самовідновлення, а його єдина слабкість – вода.

7. Гайвер

Кадр із фільму Гайвер

Кадр із фільму Гайвер

Фільм з японської манги. Стрічка розповідає про молодого чоловіка Шона Баркера, який виявляє інопланетний артефакт. Цей пристрій перетворює Баркера на космічного гібридного суперсолдата під назвою «Гайвер». Баркер дізнається, що велика корпорація під назвою «Хронос» шукає артефакт і незабаром виявляє, що люди, які стоять за Хроносом, зовсім не люди. Фільм викликав неоднозначну реакцію критиків та фанатів, але через деякий час став культовим, у тому числі завдяки Марку Геміллу, який зіграв одного з другорядних персонажів.

6. Смертельні узи

Кадр з фільму Смертельні узи

Кадр з фільму Смертельні узи

Це один з тих фільмів, які ми все ще пам’ятаємо по відеокасетах. Головну роль грає Рутгер Гауер, який мав кілька цікавих науково-фантастичних фільмів, особливо у 1980-х роках. Після крадіжки алмазів під час пограбування алмазний злодій Френк Уоррен зраджений його найкращим другом Семом та його нареченою Ноель, потрапляє до в’язниці. Френка засуджено до 12 років ув’язнення в Кемп-Холідей, експериментальній в’язниці, в якій кожен ув’язнений отримує електронний нашийник, що містить вибуховий пристрій, який має зв’язок з іншим ув’язненим.

5. Фортеця

Кадр із фільму Фортеця

Кадр із фільму Фортеця

Крістофер Ламберт безперечно був незабутнім актором 90-х. Крім своєї легендарної ролі у Горці, він знявся у таких фільмах, як Мортал Комбат та Беофульф. Фортеця – ще один фільм про в’язницю. У 2017 році колишній військовий Джон Генрі Бренник і його дружина Карен намагаються перетнути канадсько-американський кордон біля Ванкувера, щоб завести другу дитину. Суворі закони про одну дитину забороняють другу вагітність, тому Карен носить магнітний жилет, щоб обійти сканери безпеки. Охоронець помічає це і здіймає тривогу. Бренника впіймали і засуджують до 31 року в Фортеці, приватній в’язниці суворого режиму, якою керує Men-Tel Corporation.

4. Газонокосар

Кадр з фільму Газонокосар

Кадр з фільму Газонокосар

Це чудовий фільм, який, як зазначено у назві статті, трохи забутий. Назва фільму була взята з оповідання Стівена Кінга. У головній ролі бачимо тодішнього Бонда Пірса Броснана. Він грає вченого, який працює над покращенням когнітивних функцій мозку. Він проводить експерименти над шимпанзе за допомогою наркотиків та віртуальної реальності. Доктор Анджело (Броснан) одного разу залучив до своїх експериментів садівника з розумовими вадами. Результати дослідження перевершують усі очікування. За мотивами цього фільму також було створено комп’ютерну гру.

3. Лангольєри (міні-серіал, 2 серії)

Кадр із фільму Лангольєри

Кадр із фільму Лангольєри

Гаразд, це не фільм, але у двох серіях лише три години, тому я вирішив внести їх до цього списку. Лангольєри, або пожирачі часу, — фільм з оповідання Стівена Кінга. Фільм отримав неоднозначні відгуки критиків та глядачів. Проте, я не міг заснути після перегляду цього фільму (колись). Під час польоту пасажири та пілоти зникають. На борту залишилися тільки ті, хто спав, і один із пілотів як заміна. На жаль, вони не можуть зв’язатися із наземною командою, тому вирішують приземлитися. Довкола нікого немає, але чути дивні звуки. Вони стають голоснішими.

2. Темне місто

Кадр із фільму Темне місто

Кадр із фільму Темне місто

Темне місто — це чудова історія в стилі нуар з елементами плутанини, як в історіях Франца Кафки.

1. Тринадцятий поверх

Кадр із фільму 13 поверх

Кадр із фільму 13 поверх

Ось і він, нарешті, з’явився Тринадцятий поверх. Фільм взагалі залишився непоміченим, тому що «Матриця» вийшла того ж року і набула надпопулярності. Однак я пам’ятаю, що пісня із саундтреку до фільму, записана гуртом HIM, звучала з усіх усюд. Цікаво, що стрічка була номінована на премію «Сатурн» за найкращий науково-фантастичний фільм, але програла «Матриці». Черговий фільм, який не викликав позитивних відгуків критиків під час прем’єри. Але такий, що мають переглянути всі любителі фантастики.

А які у вас улюблені фільми 90-х, про які зараз ніхто не згадає?

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...