Реклама

👌 «Орталан»: Наріман Алієв працює над фільмом про депортацію кримськотатарського народу

Čytaty latynkoju
👌 «Орталан»: Наріман Алієв працює над фільмом про депортацію кримськотатарського народу
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 👌 «Орталан»: Наріман Алієв працює над фільмом про депортацію кримськотатарського народу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Режисер фільму «Додому» Наріман Алієв цього року представив новий проєкт на Сімнадцятому пітчингу Держкіно. Його нова стрічка «Орталан» посіла друге місце в категорії авторських фільмів і отримає державну підтримку в розмірі 80% від бюджету. Цієї осені проєкт фільму також представлять у секції пітчингів cocoPITCH 2021 на кіноринку Connecting Cottbus у Німеччині. Зйомки почнуться у травні 2022 року, а прем’єра запланована на 2023 рік.

Події «Орталану» відбуваються у 1944 році під час депортації кримськотатарського народу. Юнак Ізмаїл повертається з гір до свого села, але нікого не знаходить вдома. Він вирушає на пошуки своєї родини у довгу подорож. 

«Орталан — назва селища, звідки в 1944 році була депортована моя бабуся Гульсум; воно має для мене особисте значення. Немає жодної кримськотатарської сім'ї, яку не зачепило б це лихо. Моя задача — через історію одного хлопчика розповісти історію трагедії цілого народу, який в один день зник зі своєї батьківщини»

Наріман Алієв, режисер

Продюсерами другого фільму Нарімана Алієва виступили співзасновники кінопродакшену Forefilms Володимир Яценко та Анна Соболевська. Вони працювали з режисером над його дебютом «Додому», яка потрапив у програму «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю у 2018 році. 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...