Реклама

🍁 Осіння романтика — 10 фільмів з атмосферою осені, які налаштують на правильний лад

Čytaty latynkoju
🍁 Осіння романтика — 10 фільмів з атмосферою осені, які налаштують на правильний лад
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🍁 Осіння романтика — 10 фільмів з атмосферою осені, які налаштують на правильний лад
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Маленькі жінки

  • Режисер: Ґрета Ґервіґ
  • У ролях: Меріл Стріп, Сірша Ронан, Флоренс П’ю, Тімоті Шаламе, Лора Дерн та інші
  • Дивитися: Netflix, MEGOGO

Екранізація американської класики — чудовий варіант розпочати свою кіноосінь. Фільм знятий за мотивами однойменної книжки Луїзи Мей Елкотт 1868 року і розповідає про сестер, які народилися у не дуже багатій родині й разом зі своєю матір’ю чекають на батька з Громадянської війни.

Дівчата дорослішають і стикаються з викликами, які стояли перед молодими жінками в Америці XIX сторіччя. Дія фільму відбувається протягом всіх сезонів у мальовничому регіоні Нова Англія, але найкраще він передає саме осінню атмосферу.

Спілка мертвих поетів

  • Режисер: Пітер Вір
  • У ролях: Робін Вільямс, Роберт Шон Леонард, Ітан Гоук та інші
  • Дивитися: SWEET.tv, MEGOGO

Для тих, хто хоче восени згадати шкільну атмосферу, підійде ця стрічка. «Спілка мертвих поетів» розповідає про консервативну школу, до якої прийшов новий вчитель англійської, що хоче навчити дітей любові до поезії та допомогти кожному знайти свою креативну жилку. Однак школа проти такого фривольного процесу навчання, тож студенти з викладачем починають боротьбу за право на самовираження.

Чудова, хоч і сумна, історія, яка може розчулити будь-кого, в атмосфері шкільного кампуса — те, що треба для осіннього вечора.

Переваги скромників

  • Режисер: Стівен Чбоскі
  • У ролях: Емма Вотсон, Езра Міллер, Лоґан Лерман та інші
  • Дивитися: MEGOGO

Ще одна історія в жанрі coming of age — дорослішання і пізнання себе, і ще одна історія, що відбувається на шкільних теренах. «Переваги скромників» — про хлопця Чарлі, який потрапляє до старших класів і знайомиться з новими друзями, які допомагають йому розібратися в собі та впоратися з травмою, про існування якої він навіть не знав.

Фільм знятий на основі однойменної книги самим її автором Стівеном Чбоскі — він виступив і режисером, і автором сценарію стрічки.

Труп нареченої

  • Режисер: Тім Бертон
  • У ролях: Гелена Бонем Картер, Крістофер Лі, Джонні Депп та інші
  • Дивитися: MEGOGO

Тіма Бертона можна вважати офіційним режисером Гелловіну. Потяг Бертона до містики, різних страхіть та талант робити вкрай харизматичні стрічки, що врізаються в пам’ять, роблять будь-яку його роботу вартою перегляду, коли надворі ллє дощ і виє вітер. Як не парадоксально, від них стає тепліше.

У «Трупі нареченої» ми будемо насолоджуватися історією невдачливого нареченого, який випадково в лісі замість своєї судженої побрався з мертвячкою Емілі й тепер змушений обирати між двома світами — звичайним і потойбічним.

Фантастичний Містер Лис

  • Режисер: Вес Андерсон
  • У ролях: Джордж Клуні, Меріл Стріп, Білл Мюррей, Віллем Дефо та інші
  • Дивитися: MEGOGO

Перша анімаційна робота вже, можна сказати, культового режисера Веса Андерсона, заснована на однойменній дитячій новелі, але знайде відгук не лише в молодшого покоління.

Сюжет розгортається навколо сімейства Містера Лиса, колишнього злодія, що крав курей з довколишніх ферм, а тепер живе життям зразкового сім’янина. Та старий друг опосум спокушає Лиса на ще одне Велике пограбування. У багатошаровій історії знайдеться місце і родинній драмі, і конфлікту батьків і дітей, і гостросюжетним пригодам.

Дія під час сезону збору врожаю, помаранчева кольорова гамма і лялькова анімація — все натякає на те, що найкраще дивитися творіння Веса Андерсона саме восени.

Хранителі

  • Режисер: Зак Снайдер
  • У ролях: Малін Окерман, Біллі Крудап, Патрік Вілсон та інші
  • Дивитися: Amazon Prime Video

Класичний комікс Алана Мура та Дейва Ґіббонса нарешті отримав екранізацію від Зака Снайдер у 2009 році після численних спроб та заморожувань проєкту. Стрічку зустріли прохолодно, але з кінокритиками не погоджуються глядачі: на Metacritic при середньому балі 56 від професійної спільноти фільм має цілком поважні 8.2 від користувачів.

«Хранителі» розповідають про світ, де у 1938 році з’являються костюмовані супергерої, які борються зі злочинністю. Хоча лише один із них має суперздібності — Доктор Мангеттен (він же найсильніший герой у коміксах, оскільки його можливості необмежені). У 1959 США виграють війну у В’єтнамі за допомогою Доктора Мангеттена, що принципово змінює баланс сил під час Холодної війни та ставить світ на межу термоядерної війни.

Ось у такому світі, у 1985 році, розпочинається наша історія. Після заборони костюмованих супергероїв у 1977 році через критику поліції та населення, одного з них, Комедіанта, знаходять мертвим у власній оселі. Інший супергерой, Роршах, вирішує попередити своїх колишніх колег та почати розслідувати справу, за якою традиційно ховається змова всесвітнього масштабу.

«Хранителі» — дуже похмурий та розлогий детектив, виконаний в нуарній атмосфері дощового Нью-Йорка вісімдесятих. Саме те під час затяжної зливи у листопаді, коли виходити на вулицю немає жодного бажання.

Прибуття

  • Режисер: Денні Вільнев
  • У ролях: Емі Адамс, Джеремі Реннер, Форест Вітакер та інші
  • Дивитися: SWEET.tv, MEGOGO

«Прибуття» розповідає про прибульців, які несподівано з’явилися на свої кораблях у різних точках по всій Землі. Прибульці виглядають мирними, але спілкуються дивними колоподібними символами-паліндромами. Лінгвістка Луїза Бенкс, яку винаймає Пентагон, намагається розшифрувати мову гептаподів (так назвали прибульців) і в процесі починає бачити видіння зі своєю раніше померлою донькою.

Фільм піднімає теми війни та миру, життєвого вибору й детермінізму і змушує глибоко замислитися про те, що б ми робили, якби знали майбутнє. Поринути в думки — теж чудова ідея для проведення осіннього вихідного.

Лабіринт Фавна

  • Режисер: Ґільєрмо Дель Торо
  • У ролях: Серхі Лопез, Марібель Верду, Івана Бакеро, Даґ Джонс та інші
  • Дивитися: SWEET.tv

Ґільєрмо Дель Торо — один з найкращих казкарів нашого покоління, це ми знаємо точно. Його фільми завжди створюють неповторний, хай і похмурий настрій. Поринути у дорослу й страшну казку ми й пропонуємо зараз.

Дія відбувається в Іспанії 1944 року, на початку ери правління генерала Франко. Маленька дівчинка Офелія переїжджає до будинку свого вітчима-військового, який придушує останні осередки повстання проти влади генерала. Серед ночі до дівчинки приходить фея, яка приводить її до фавна. Той розповідає, що Офелія — насправді чарівна принцеса Моанна, але щоб довести це, вона має виконати три завдання з магічної книги.

Фентезійний світ в естетиці полотен Франсіско Гої переплітається з реаліями поствоєнної диктатури франкістської Іспанії знятий повністю іспанською мовою, і саме так його й краще дивитися (наприклад, з субтитрами).

Атомна Блондинка

  • Режисер: Девід Літч
  • У ролях: Шарліз Терон, Джеймс Макевой, Тіль Швайгер, Софія Бутелла та інші
  • Дивитися: SWEET.tv, MEGOGO

«Холодне місто» — так називається графічна новела, на основі якої зняли «Атомну блондинку». Берлін часів НДР ітак чомусь завжди асоціюється саме з осінню, а тут ще й дія фільму відбувається у листопаді.

1989 рік, напередодні падіння муру, агента британської розвідки MI6 вбиває каґебіст та забирає в нього Список, що містить імена подвійних агентів. Розвідниця MI6 Лоррейн Бротон відправляється до Берліну на пошуки Списку. Фільм побудований на чергуванні подій, що відбувалися в Берліні, та розповіді Лоррейн на дебрифінгу за 10 днів після подій.

Труднощі перекладу

  • Режисер: Софія Коппола
  • У ролях: Білл Мюррей, Скарлетт Йоганссон та інші
  • Дивитися: Netflix

Боб Гарріс, американська кінозірка на заході своєї слави, прилітає до Токіо, щоб рекламувати японський віскі. Там він зустрічає молоду випускницю Йеля Шарлотту, яка прилетіла зі своїм чоловіком-фотографом до Японії по його роботі.

Як не дивно, чоловік із кризою середнього віку та молода дівчина, що тільки розпочинає своє доросле життя, знаходять багато спільного між собою, адже стикаються зі схожими проблемами: негараздами в шлюбі, нерозумінням свого нового місця в житті та страхом перед невизначеністю в шлюбі, і все це на фоні чужої культури, яка сильно відрізняється від звичного їм побуту.

Фільм передає атмосферу романтичної меланхолії, яка так притаманна початку осені, і тому й потрапив до цього списку.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...