Реклама

🥳 «Кіноклубне літо на Docuspace»: 4 фільми для безкоштовного перегляду

Кіно у серпні
Čytaty latynkoju
🥳 «Кіноклубне літо на Docuspace»: 4 фільми для безкоштовного перегляду
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🥳 «Кіноклубне літо на Docuspace»: 4 фільми для безкоштовного перегляду
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Кіно у серпні

Проєкт кінофестивалю Docudays UA підготував 4 стрічки, які будуть у вільному доступі протягом обмеженого часу. До 15 серпня на сайті Docuspace можна переглянути «Китайські ван Гоги» та «Проєкт «Бабця», а з 16 до 30 серпня у – фільми «Хороша смерть» та «Ґвендолін». 

Події документальної стрічки «Китайські ван Гоги» розгортаються у селищі Дафер, жителі якого займаються виготовленням копій зразків західного живопису. Режисери поставили перед собою задачу порівняти, як мистецька праця впливає на виробництво оригіналу та його підробки. Фільм отримав приз за кращу режисуру на Міжнародному кінофестивалі цифрового кіно Skip City (Японія).

У «Проєкті «Бабця» троє чоловіків вирушають у подорож з трьома бабусями: англійська шпигунка, танцівниця з нацистської Німеччини та угорка-комуністка, яка пережила Голокост. На Мінському міжнародному кінофестивалі «Лістапад» стрічка отримала нагороду за найкращий документальний фільм. 

«Хороша смерть» оповідає історію Джанет, яка має м’язову дистрофію. Вона не хоче провести все життя в кріслі, тому наважується на евтаназію. Щоправда, думки її родичів розділилися: хтось бажає матері полегшення, а хтось хоче, щоб вона і далі жила. 

Ще одне кіно «Ґвендолін» у програмі може надихнути на нові звершення. 60-річна Ґвендолін бореться з раком слинної залози, але не полишає надії продовжити спортивну кар’єру. Вона отримала три світові титули по важкій атлетиці й завдяки підтримці близьких може знову стати чемпіонкою світу. 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...