Реклама

🥳 Київський міжнародний фестиваль короткометражних фімьмів оголосив програму

4-8 серпня у трьох містах України
Čytaty latynkoju
🥳 Київський міжнародний фестиваль короткометражних фімьмів оголосив програму
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🥳 Київський міжнародний фестиваль короткометражних фімьмів оголосив програму
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
4-8 серпня у трьох містах України

10-й Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів оголосив 29 тематичних програм. Всього на фестивалі покажуть 179 коротких метрів. Покази відбудуться з 4 по 8 серпня в Києві, Одесі та Чернівцях. Деякі стрічки будуть доступні онлайн.

Серед програм традиційно покажуть міжнародний та український конкурси, «Фестивальні хіти», «Анімаційне божевілля»,«Комедії», «Teen Spirit» та «Midnight sexy shorts».

Під відкритим небом глядачі безкоштовно можуть подивитися ретроспективу «Український короткий метр: становлення»: короткі метри Нарімана Алієва, Катерини Горностай, Павла Острікова, Марини Степанської та Анатолія Лавренішина. У програмі «KISFF 10 років: найкращі світові фільми» і «KISFF 10 років: вибрані українські фільми» безкоштовно покажуть знакові картини фестивалю. Ці покази відбудуться в парку ім. Тараса Шевченка. 

Традиційно програмери підготували і ретроспективи іноземних режисерів – француженки Аліс Ґі-Блаше та сучасного французького режисера Вільяма Лабурі. Нововведеням стала програма «Азіатика», де покажуть найкращі короткі метри з азійських країн. 

Програми «До житлового питання», «Over The Border», «Додому й назад» пропонують новий погляд на знайомі кожному проблеми: протести за повернення кінотеатру «Київ» як культурного центру та захист «Квітів України» як пам’ятки радянського модернізму, зокрема. У програмі «Колективне кіно» автори фільмів досліджують виклики антропоцентричного світу, критикують капіталізм та колоніалізм.

Питання стигматизації, прийняття інакшості та гендеру обговорюються у добірках фестивалю «Квір-анімація», «Out & Proud» та «FEM* RIOT».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...