Реклама

😱 Фільми про епідемії: 8 порад з кіно про апокаліпсис

Якщо вам набридли серіали від Netflix та численні статті про те, як вберегтися від коронавірусу, пропонуємо зміксувати та спробувати щось нове — поради з фільмів про карантин та віруси.
Čytaty latynkoju
😱 Фільми про епідемії: 8 порад з кіно про апокаліпсис
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 😱 Фільми про епідемії: 8 порад з кіно про апокаліпсис
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Якщо вам набридли серіали від Netflix та численні статті про те, як вберегтися від коронавірусу, пропонуємо зміксувати та спробувати щось нове — поради з фільмів про карантин та віруси.

Віруси знищуються, карантини закінчуються, а фільми залишаються з нами назавжди. Загалом, тема знищення планети у кінематографі знайома нам ще з дитинства, коли ми заплющували очі від страшних інопланетних істот, кричали від страху або навпаки сміялися та зачаровано споглядали, як герої перемагають монстрів.

Крім розважального, будь-який фільм про кінець світу має також пізнавальний ефект. Тому Na chasi зібрав поради з шести фільмів про те, як вберегтися від зараження та побороти епідемію.

«Чужий: Заповіт»

40 років тому на екрани вийшов науково-фантастичний фільм жахів «Чужий» режисера Рідлі Скотта, у якому головним героям протистоїть ворог Чужий — небезпечний монстр, з голови якого висуваються дві щелепи. Фільм потужно вплинув на поп-культуру та дизайн у кіно, здобувши прихильність мільйонів фанатів з усього світу.

Загалом, цикл про Чужого нараховує шість фільмів, останній з яких вийшов на екрани у 2017 році з Нумі Рапас та Майклом Фассбендером у головних ролях. У фільмі команда корабля досліджує незнайому планету без скафандрів, що призводить до зараження героїв спорами місцевих грибів. Крім цього, один з членів екіпажу після потрапляння до легенів небезпечних спор приховує погане самопочуття, наражаючи на ще більшу небезпеку інших.

Дбайте про власний захист та носіть маску.

При появі будь-яких симптомів захворювання одразу зверніться до лікаря.

«Я — Легенда»

Військовий медик Роберт Невілл живе у руїнах, що залишилися від Нью-Йорка після епідемії вірусу. Завдяки природному імунітету, герою Вілла Сміта єдиному вдалося вижити у місті. Щоб перемогти вірус, Невілл намагається розробити вакцину на основі власної крові. До того ж за ним уважно стежать жертви вірусу, які перетворилися на інфікованих мутантів.

Попри те, що головний герой самотній, він не опускає руки, а натомість патрулює вулиці міста, займається спортом та розробляє антивірус.

Дотримуйтесь звичок з повсякденного життя, аби не перетворити карантин на кінець світу.

«Вітаємо у Зомбіленді»

Комедія «Вітаємо у Зомбіленді» дозволить вам перепочити від сумних та страшних фільмів та поглянути на героїв, які не сумують навіть поряд із зомбі.

Щоправда, дотримуватися всіх порад у фільмі не варто, адже зомбі поряд з вами все-таки нема. Тому замість того, щоб збирати друзів та вирушати у парк розваг, як персонажі Зомбіленда, краще зберіть вечірку у Zoom. Оптимізм — найкращий ворог усім вірусам.

З корисного головний герой фільму Коламбус має власний список правил, який необхідний, щоб вижити у Зомбіленді. Радимо тобі також скласти такий список, а також додати до нього перелік дрібниць, які піднімуть твій настрій під час карантину. Це може бути щойно зварена кава, перегляд нового фільму або доставка квітів.

Складіть собі чіткий список правил, додайте туди трохи приємностей та дотримуйтеся його.

«Зараження» (фільм інакше називають «Зараза»)

Раніше під час перегляду цього фільму ми раділи розквіту медицини та науки й навіть у страшному сні не могли уявити, що такі кадри можливі у наші дні. У фільмі невідомий вірус поширюється світом з величезною швидкістю, вбиваючи людей за лічені дні. Щоб розробити вакцину, групі науковців необхідно знайти джерело вірусу. Водночас кількість смертей зростає, а людей охоплює паніка.

Ні що не нагадує? Так, коронавірус та 2020 рік! Фільм Стівена Содерберга демонструє нам, як поширюється смертельний вірус — камера затримує увагу глядача на всіх поверхнях, до яких торкалася хвора жінка.

Обробляйте руки антисептиком.

Не піддавайтеся паніці.

«28 днів потому»

У фільмі захисники прав тварин випускають зі секретної лабораторії мавпу, яка розповсюджує небезпечний вірус, перетворюючи будь-яку живу істоту на зомбі. За 28 днів у Лондоні розгортається епідемія, а головний герой Джим виходить з коми та усвідомлює, що через вірус люди стали монстрами. Ті, кому вдалося вижити переховуються у покинутому будинку, чекаючи поки заражені помруть від голоду.

В одному з епізодів «28 днів потому» ми бачимо сцену мародерства головних героїв у супермаркеті. Так, у надзвичайних ситуаціях харчові продукти та предмети першої необхідності стають однією з найбільших цінностей людства, але не варто через це забувати, що ти людина. Наприклад, скупивши непотрібні наразі вам засоби захисту, ви можете залишити без них лікарів та хворих, що сприятиме поширенню вірусу та наражатиме насамперед вас на небезпеку.

Робіть запаси, але з розумом.

«Епідемія»

У фільмі «Епідемія» 1995 року у джунглях Конго (тоді Заїру) знаходять вірус Мотаба, який викликає геморагічну лихоманку. Вірус потрапляє до США разом із котрабандною мавпою-капуцином, якого співробітник центру вивчення екзотичних тварин Джеймс збирався продати на чорному ринку. Проте, потенційний покупець відмовляється від угоди, і Джеймс просто випускає мавпу у найближчому лісі, сам не знаючи, що слина тварини потрапила на його шкіру і він сам заразився вірусом. Він зустрічає свою дівчину Алісу в аеропорті і так вірус передається і до неї, почавши ланцюжок подальших подій.

Перевіряйтеся після контактів з будь-якою екзотичною флорою та фауною. І заради всіх богів не вживайте кажанів у їжу.

Серіал «Епідемія: як запобігти поширенню»

Якщо ви втомилися на карантині від художніх фільмів, радимо подивитися документальний серіал «Епідемія: як запобігти поширенню»/Pandemic: how to prevent an outbreak від Netflix. У шести серіях науковці обговорюють можливість пандемії грипу, дослідження щодо винайдення універсальної вакцини та досвід минулих епідемій.

Читайте офіційні та перевірені джерела з інформацією, адже жоден художній фільм чи канал в YouTube не розповість всієї правди.

Читайте також про те, як займатися??‍♂️ Готуємось до літа: як займатися спортом вдома під час карантину — повний гайд спортом вдома під час карантину — повний гайд.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...