Реклама

🚀 Прототип космічного корабля SpaceX вперше здійснив успішну посадку і не вибухнув

Такий корабель літатиме на Місяць і Марс.
Čytaty latynkoju
🚀 Прототип космічного корабля SpaceX вперше здійснив успішну посадку і не вибухнув
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚀 Прототип космічного корабля SpaceX вперше здійснив успішну посадку і не вибухнув
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Такий корабель літатиме на Місяць і Марс.

Успішний політ SpaceX

Сьогодні о 1:24 за київським часом компанія SpaceX запустила, а потім успішно посадила новий прототип космічного корабля Starship. Прототип корабля SN15 досяг 10 кілометрів, виконав запланований маневр, а потім повернувся на стартовий майданчик.

Варто зазначити, що це не перший корабель, що здійснив успішний політ, однак це перший, який не вибухнув під час приземлення. Втім, навіть цього разу прототип SN15 загорівся, щоправда, все обійшлось.

Висота прототипів Starship становить близько 50 метрів — за висотою це приблизно розміром з 15-поврховий будинок. Відмінність SN15 від попередніх версій ракети полягає в удосконаленій конструкції, авіоніці та програмному забезпеченні.

Успішна посадка корабля була головною метою тестового запуску. У SpaceX тестували роботу теплового щита та двигуна Raptor.

Успішний політ SpaceX

Читайте також: ☄️ 8 найкращих фантастичних серіалів про космос — добірка

Корабель Starship призначений для польотів на Місяць і Марс. За попередніми розрахунками зореліт зможе вмістити до 100 пасажирів. У SpaceX планують, що корабель зможе висадити людей на Марсі у 2026 році у рамках програми «Артеміда».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...