Реклама

✍🏻 Virno: в Україні створили застосунок з перевіреними новинами

У програмі можна переглянути новини восьми великих ЗМІ України.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
✍🏻 Virno: в Україні створили застосунок з перевіреними новинами
  1. Головна
  2. Техно
  3. ✍🏻 Virno: в Україні створили застосунок з перевіреними новинами
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У програмі можна переглянути новини восьми великих ЗМІ України.

Застосунок Virno

Virno — це мобільний застосунок-агрегатор з достовірними новинами про світ та Україну. Програма показує новини з перевірених джерел, які визначає Інститут масової інформації (ІМІ) двічі на рік.

Організація обирає видання, що найбільше відповідають стандартам журналістики за поточним часом.

Наразі на сервісі вже є вісім великих українських видань: «Суспільне», «Радіо Свобода», «Громадське», «Укрінформ», «Букви», «Українська правда», «Ліга» та «Дзеркало тижня». В середньому ці видання у ІМІ мають показник дотримання професійних стандартів приблизно у 97,8%.

Застосунок Virno

За словами Людмили Василенко, медіаекспертки, очільниці правління ГО «Центр демократичних реформ і медіа», ідея створити застосунок з’явилась під час тренінгів з медіаграмотності, коли учасники не могли надати відповідь на питання, у яких українських ЗМІ вони шукають інформацію.

Відтак ми зрозуміли, що існує потреба в тому, щоб створити орієнтир для розуміння того, що існують якісні українські ЗМІ, які дотримуються журналістських стандартів, які у своїх новинних стрічках не публікують джинсу, фейки, шкідливий контент та мову ворожнечі, які водночас дотримуються прозорості медіавласності та мають публічні редакційні політики

Людмила Василенко, медіаекспертка
Читайте також: 🤔 Тест: наскільки добре ви розбираєтесь в українських новинах

У Virno можна обирати, які саме медіа ви хочете читати, чи які теми вам до вподоби — суспільство, наука, культура тощо. Також можна шукати новини та додавати улюблені дописи у закладки.

Застосунок доступний в App Store та Google Play.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...