Реклама

📚 Це не жарт — Тренд у TikTok популяризував книги: їх почали купляти частіше

Це суттєво вплинуло на продажі деяких книг.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
📚 Це не жарт — Тренд у TikTok популяризував книги: їх почали купляти частіше
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 📚 Це не жарт — Тренд у TikTok популяризував книги: їх почали купляти частіше
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це суттєво вплинуло на продажі деяких книг.

Тренди TikTok з книгами

Як передає The New York Times сестри Мірейлі та Елоді Лі створили хештег #BookTok під час пандемії. Через самоізоляцію та постійне перебування вдома вони вирішили створити свій спільний акаунт в TikTok — @alifeofliterature. Вони публікували різноманітні відео «з трейлерами для книжок».

Сестри ділились своїми улюбленими книжками та емоціями після них.

” data-video-id=”6945153728097914118″>

@alifeofliterature?? ##wewereliars ##music ##spotify ##booktok ##book ##books ##bookworm ##reader ##bookish ##booker ##booknerd ##playlist ##viral♬ Youth – Daughter

З часом цей тренд став популярним й серед інших блогерів — вони також почали ділитись відео зі своїми улюбленими авторами та їх творами.

Тіктокерша @aymansbooks зробила відео, де вона ділилась своїми емоціями через кінцівку книги «Пісня Ахілла». Її так вразив фінал, що вона навіть почала плакати. Це відео переглянуло більш ніж шість мільйонів користувачів, після чого книга стала третьою у переліку бестселерів у Нью-Йорку.

” data-video-id=”6927732409303665925″>

@aymansbooksthis book ain’t for everyone, look up tw!#thesongofachilles #songofachilles #booktok♬ original sound – Ayman

Представниця мережі книжкових магазинів Barnes&Noble Шеннон Девітт зазначила, що ці відео стали особливо популярними завдяки тому, що емоції людей, якими вони діляться, є справжніми — це і пробуджує інтерес до книг.

Ми не бачили таких божевільних продажів — я маю на увазі десятки тисяч примірників на місяць — від жодної іншої медіаплатформи

Шеннон Девітт, директорка з формування асортименту мережі книжкових магазинів Barnes&Noble

Деякі видання та автори книг почали надсилати блогерам безкоштовні примірники книг.

Раніше у Німеччині переклали Біблію спеціально для покоління Z — це зробили для популяризації книги серед молоді.

Читайте також: 📚 Оголосили лавреатів «Книжки року 2020» — Жадан, Андрухович, Михеда

Біблія для покоління Z 

BasisBibel, що можна перекласти українською як «Базова Біблія» — це нова версія Святого Письма спеціально для молодого покоління. Головна особливість книги полягає в тому, що її склад на 15% менше від оригіналу.

Лінгвісти спеціально створили BasisBibel для покоління Z, аби їм було легше сприймати інформацію. Речення нового видання Біблії складаються з не більш ніж 16 слів — саме стільки інформації звикла сприймати молодь під час читання.

Речення зробили коротшими, щоб вони нагадували повідомлення у месенджері — забрали непотрібні деталі та окремо надали пояснення для певних феноменів.  Наприклад, пояснюють, що таке ладан, смирна та де саме вважається знаходився Віфлеєм.

Нова версія для молодого покоління містить дві тисячі сторінок. Вартість друкованого видання — від 25 до 148 євро в залежності від видання.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...