Реклама

🧪 Україна та Ізраїль співпрацюватимуть у розробці вакцини проти COVID-19

Крім того, Ізраїль пообіцяв надати вже існуючу вакцину від інших відомих компаній, які вже отримали затвердження FDA.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🧪 Україна та Ізраїль співпрацюватимуть у розробці вакцини проти COVID-19
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🧪 Україна та Ізраїль співпрацюватимуть у розробці вакцини проти COVID-19
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Крім того, Ізраїль пообіцяв надати вже існуючу вакцину від інших відомих компаній, які вже отримали затвердження FDA.

Спільні розробки вакцини проти COVID-19

Нещодавно відбулась зустріч посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука з Міністром охорони здоров’я Ізраїля Юлієм Едельштейном.

Під час заходу сторони обговорили про можливу співпрацю над розробкою вакцини проти COVID-19. Очікується, що українські та ізраїльські науковці працюватимуть над швидким виготовленням ізраїльської вакцини та обмінюватимуться інформацією про дієвість ліків. Міністр охорони здоров’я Ізраїля також зазначив, що країна готова надати допомогу Україні у вигляді вакцини від відомих міжнародних компаній, які вже отримали затвердження FDA чи знаходяться на остаточній стадії його отримання.

Крім того, під час зустрічі обговорили питання подальшого розвитку співробітництва між Україною та Ізраїлем у сфері медичного туризму в обидва напрямки.

Читайте також: 💉 У Канаді та Ізраїлі дозволили масове використання вакцини від Pfizer

Що відомо про українську вакцину

Як повідомив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький, директор Інституту біології клітин Національної академії наук Андрій Сибірний виграв грант Національного фонду досліджень України на розробку вакцини проти COVID-19.

Андрій Сибірний планує створити вакцину, яка базуватиметься на специфічних білках дріжджів.  Також дослідник отримав фінансування від держави — 10 мільйонів гривень. Розробка вакцини може проходити спільно з європейськими колегами.

Є багато нюансів у цій справі. Наприклад, законодавство України забороняє ввозити з-за кордону трансгенні тварини, а тільки на таких можна тестувати вакцину. Мабуть, науковці виконають цю частину роботи у співпраці з європейськими колегами.

Максим Козицький, Голова Львівської облдержадміністрації

Окрім того, заступник Андрія Сибірного Костянтин Дмитрук отримав фінансування у розмірі 5,1 мільйона гривень на розробку антибіотиків «нового покоління», які допоможуть у лікуванні COVID-19.

Українські дослідники можуть отримати один мільйон доларів за вакцину від коронавірусу.

Мільйон доларів за вакцину

Головний санлікар Віктор Ляшко повідомив, що Президент Володимир Зеленський обіцяє українським академікам мільйон доларів за винайдення вакцини чи ліків проти коронавірусу.

Я вам відкрию секрет. Президент попросив мене, щоб я написав листи на наших академіків і пообіцяв, що якщо хтось винайде вакцину або ліки, то отримає, не знаю з якого фонду, мінімум мільйон доларів.

Віктор Ляшко, Головний санлікар

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...