Реклама

🕯 Через COVID-19 різко зменшився попит на аромасвічки — люди не відчувають запаху

Така ж сама ситуація відбулась із парфумами та багатьма іншими ароматичними засобами.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🕯 Через COVID-19 різко зменшився попит на аромасвічки — люди не відчувають запаху
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🕯 Через COVID-19 різко зменшився попит на аромасвічки — люди не відчувають запаху
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Така ж сама ситуація відбулась із парфумами та багатьма іншими ароматичними засобами.

Попит на аромасвічки

Одним з симптомів COVID-19 є аносмія — повна втрата відчуття смаку та нюху. Багато науковців повідомляють, що саме це і є основним симптомом хвороби, він я найбільш яскраво вираженим у порівнянні зі звичайним кашлем чи підвищеною температурою тіла.

Однак не варто хвилюватись, це лише часткова втрата відчуття запахів — хвороба не чіпає нейрони нюху, лишень допоміжні клітини. З часом хвороба зникає й знову можна повноцінно відчути смак та запах — це лише тимчасова втрата.

Втім, деякі люди вважають, що немає такого симптому як аносмія й не звертають на це увагу — вони пояснюють це алергією чи іншими речами. А іноді й взагалі відмовляються вірити у свою втрату нюху, що й суттєво вплинуло на ринок аромасвічок в США. На сайті ароматичних свічок Yankee Candle з’явилося багато негативних відгуків незадоволених жінок, які зазначають, що свічки не мають запаху й взагалі від них починає боліти голова та втома (також інші симптоми COVID-19).

Читайте також: 🏔 Максимальна самоізоляція: 3 історії людей, які відправились в соло-похід у гори

Якщо порівняти статистику відгуків до пандемії, з січня 2017 по січень 2020 року, то можна побачити, що середня оцінка на найпопулярніші аромасвічки становить від 4,3 до 4,5 балів. А вже з появою хвороби оцінки пішли на спад й користувачі частіше стали залишати негативні відгуки, що свічки не мають запаху.

У січні цього року кількість коментарів про відсутність ароматичних властивостей складала 2%, а вже у листопаді їхня кількість збільшилась до 6% й продовжує рости. Однак самі компанії свічок зазначають, що вони ніяк не змінювали склад свого товару та ретельно контролюють його виробництво.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...