Реклама

📊 Ethereum випередив біткоїн за кількістю нодів

Вдруге за цей рік кількість нодів ETH перевищила біткоїни.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
📊 Ethereum випередив біткоїн за кількістю нодів
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 📊 Ethereum випередив біткоїн за кількістю нодів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вдруге за цей рік кількість нодів ETH перевищила біткоїни.

Ноди Ethereum

Згідно з даними аналітичного сервісу Ethernodes.org наразі активовано 11 259 ноди Ethereum — це трішки більше одного відсотка у порівнянні з кількістю біткоїн-нодів (11 1З6).  Лишень за останні два тижні загальна кількість нодів Ethereum збільшилась більш ніж на 50% з 8 086.

А згідно з індексом Flippening компанії Blockchain Center, що намагається відслідкувати потужність мережі Ethereum відносно біткоїна, ETH посилив свої позиції з 50,5% до 62,4%.

Кількість нодів — це один з основних показників популярності та можливостей мережі. Інші важливі характеристики мережі — кількість транзакцій та комісія за їх здійснення.

Читайте також: 🔮 Розумний Ефір: розбираємось, що таке Ефіріум

Відповідно до інформації Etherscan, за останні 24 години в мережі Ethereum відбулось 1,2 мільйона транзакцій, водночас  загальна кількість операцій з біткоїном склала лише 300 тисяч.

Ефір перевершив біткоїн в чотири рази, однак він же й має більшу суму комісій за транзакції — $3,6 мільйона.

Основним чинником популярності Ethereum став запуск нової мережі — 2.0. Сьогодні о 14:00 за київським часом відбувся нульовий етап запуску. Надалі мережі треба буде пройти ще три стадії запуску, поки вона не почне функціонувати повноцінно. Це відбудеться у другій половині 2021 або навіть у 2022 році.

Основна мета ETH 2.0 — підвищити швидкість та безпеку мережі. Зокрема, очікується, що пропускна спроможність мережі збільшиться з 14 транзакцій на секунду до 100 000, що вже набагато більше за провідні платіжні системи.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...