Реклама

🤪 Чорна п’ятниця в Україні 2020: скільки планують витратити українці та на що саме

Де найбільше чекають на Чорну п'ятницю, які товари планують купувати та скільки зазвичай витрачають на розпродажах — все це та багато іншого можна дізнатись у матеріалі.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤪 Чорна п’ятниця в Україні 2020: скільки планують витратити українці та на що саме
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🤪 Чорна п’ятниця в Україні 2020: скільки планують витратити українці та на що саме
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Де найбільше чекають на Чорну п'ятницю, які товари планують купувати та скільки зазвичай витрачають на розпродажах — все це та багато іншого можна дізнатись у матеріалі.

Чорна п’ятниця в Україні

Аналітики Picodi дослідили, як українці ставляться до Чорної п’ятниці, де в країні найбільший інтерес до розпродажів, а також на що і в якому розмірі споживачі планують витратити гроші.

69% анкетованих українців брали участь в торішніх розпродажах. Втім, не всі робили покупки саме в Чорну п’ятницю. 24% учасників розпродажів робили покупки з понеділка по четвер, а 37% скористалися знижками у вихідні після основних розпродажів.

Велика частина покупців залишилася задоволена своїм досвідом (74%). 21% відзначили, що були скоріше незадоволені, а 5% — незадоволені.

Серед людей, які не брали участі в торішніх розпродажах, було найбільше тих, хто не знав про цей захід (37%). 31% анкетованих зазначили, що просто пропустили Чорну п’ятницю.

Читайте також: 🏔 Максимальна самоізоляція: 3 історії людей, які відправились в соло-похід у гори

Інші або не дочекалися акцій на товар, що цікавить, або знижка їм здалася замалою.

Міста, в яких люблять розпродажі

Відповідно за кількістю пошукових запитів в інтернеті стосовно Чорної п’ятниці, перше місце посів Харків — там інтерес до знижок виріс на 216%.

Трішки менше шукають у Полтаві та Луганську, де зростання пошукових запитів, пов’язаних з Чорної п’ятницею, становить 200% і 167% відповідно. У Рівному ж зафіксовано зменшення інтересу до розпродажів на 15%.

Великі гроші

Статистично українці під час проведення Чорної п’ятниці витрачають 3 810₴. Варто відзначити, що чоловіки витрачають вдвічі більше жінок під час розпродажів: 4 880₴ проти 2 820₴. Однак це не означає, що чоловіки купляють більше, вони можуть просто обирати дорожчі товари.

Велика частина анкетованих (36%) зазначила, що планує витратити трохи більше, ніж рік тому. Чверть опитаних хочуть витратити таку ж суму, що і в торішню Чорну п’ятницю, а 6% значно знизять свої витрати.

Люди, які витратять більше, відзначають, що в цьому році планують зробити такі покупки, як побутова техніка та електроніка — 49% анкетованих відзначили цей пункт. 46% планують в цьому році купити більше товарів, а 11% віддадуть перевагу дорожчим покупкам, ніж рік тому.

З іншого боку, серед людей, які хочуть скоротити свої витрати, 25% вказують причиною втрату роботи. 45% заявляють, що не планують дорогих покупок, а 28% вважають за краще відкласти кошти на чорний день.

Найпопулярніші товари

І знову найпопулярнішою покупкою по акції став одяг — 42% анкетованих обрали цю категорію. У лідерах також виявилися електроніка (31%) і взуття (27%).

Десятку найпопулярніших покупок під час тижневих розпродажів Чорної п’ятниці замикають спідня білизна, книги та подарунки — їх вибирають 11% опитаних.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...