Реклама

🌪 NASA використовуватиме штучний інтелект для передбачення інтенсивності ураганів — це може врятувати життя багатьох людей

Вчені вже завершили тестування технології — результати нейромереж були точніші аніж у Національного центру ураганів.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🌪 NASA використовуватиме штучний інтелект для передбачення інтенсивності ураганів — це може врятувати життя багатьох людей
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🌪 NASA використовуватиме штучний інтелект для передбачення інтенсивності ураганів — це може врятувати життя багатьох людей
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вчені вже завершили тестування технології — результати нейромереж були точніші аніж у Національного центру ураганів.

NASA та штучний інтелект

Вчені NASA планують використовувати штучний інтелект для прогнозування появи ураганів та їх потужності протягом доби. Своєчасне передбачення стихійного лиха дозволить місцевій владі та мешканцям багатьох місць завчасно підготуватись до негоди.

Фахівці проаналізували дані з різних супутників, що аналізують кількість опадів, швидкість вітру та інші властивості ураганів, зібрані за роки спостережень. Вони з’ясували, що характеристика, яка найбільш точно може передбачити силу тропічного шторму — це кількість опадів всередині урагану.

Прогноз урагану складається з двох частин: передбачення місця й інтенсивності. Сьогодні синоптики дуже добре вміють передбачати, де з'явиться негода. Але прогнозування його сили як і раніше приносить проблеми, тому що цей показник залежить від навколишнього середовища, а також від того, що відбувається всередині самого урагану.

Читайте також: 🚀 NASA запустила в космос ракету з марсоходом Perseverance: як це було

Також штучний інтелект аналізує кількість льоду у воді та температуру повітря.

Для ураганів, швидкість вітру яких збільшилася як мінімум на 56 км/год протягом 24 годин, модель показувала на 60% більш точні прогнози. А у випадку з ураганами, швидкість яких зросла мінімум на 64 км/год протягом доби, нова модель перевершила результати Національного центру ураганів вдвічі.

Наразі планують провести додаткові тести системи під час сезону ураганів, а у майбутньому NASA повторно проаналізує супутникові дані та спробує знайти додаткові характеристики ураганів, які допоможуть поліпшити роботу штучного інтелекту.

Також ми вже раніше писали? NASA оголосила конкурс на розробку системи штучного інтелекту для космічного корабля — $1 млн, як NASA оголосила конкурс на розробку системи штучного інтелекту для космічного корабля — $1 млн.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...