Реклама

♻️ На Дніпровщині побудують перший в Україні гібридний парк відновлювальних джерел енергії

Побудувати гібридний парк планують на Каховському водосховищі. На території встановлять сонячну та вітрову електростанції, а поруч з ними завод з виробництва водню.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
♻️ На Дніпровщині побудують перший в Україні гібридний парк відновлювальних джерел енергії
  1. Головна
  2. Техно
  3. ♻️ На Дніпровщині побудують перший в Україні гібридний парк відновлювальних джерел енергії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Побудувати гібридний парк планують на Каховському водосховищі. На території встановлять сонячну та вітрову електростанції, а поруч з ними завод з виробництва водню.

Гібридний парк відновлювальних джерел енергії

Як повідомляє пресслужба Дніпровської ОДА, перший гібридний парк відновлювальних джерел енергії в Україні побудують за кошти українських та німецьких інвесторів. Наразі вже готують документи для реалізації проєкту — підписали дозвіл на розробку детального плану території.

За словами радника голови ОДА Дмитра Лося, останнім часом докорінно змінилась енергетична система світу, багато країн у світі відмовляються від застарілих і шкідливих для екології вугільних електростанцій та переходять на зелену енергетику.

Дніпровщина може стати лідером з екологічного виробництва водню — для цього є й природний ресурс, й вдале географічне положення, й розвинена економіка, яка потребує енергетичних змін. До того ж поки інші тільки придивляються до цього перспективного напрямку, наш регіон уже «на повну» втілює масштабний зелений проєкт.

Дмитро Лось, Радник голови ОДА

Побудувати гібридний парк відновлювальних джерел енергії планує компанія RiverWindUkraine.

Читайте також: 🌳 Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця

Згідно з умовами проєкту, в залежності від обраного обладнання встановлять від 155 до 172 вітряків. Між ними встановлять пливучі сонячні батареї, які займатимуть 40% всієї площі. Приблизна потужність установок складатиме 4 ГВт чистої екологічної енергії.

Спочатку готову речовину експортуватимуть до Німеччини, а вже згодом її використовуватимуть в Україні. Більшість матеріалів для забудови використовуватимуть в українських виробників.

Німеччина прийняла стратегію переходу паливної системи на водень. Проте власних потужностей, аби забезпечити потребу, країні не вистачає. Тому вона готова купувати речовину, у тому числі, і у нашого підприємства. Таким чином, будемо наповнювати бюджет України й одночасно — розвивати тут водневі технології. В майбутньому плануємо працювати й на внутрішньому ринку. Це вкрай актуально, адже строк служби українських атомних та гідроелектростанцій добігає кінця. А отже — потрібна сучасна альтернатива.

Віктор Динисюк, Регіональний менеджер проєкту

Голова Нікопольської райдержадміністрації Юрій Багно також зазначив, що реалізація проєкту забезпечить регіон новими можливостями для роботи та збільшить доходи місцевих бюджетів.

Розпочати побудову гібридного парку планують вже у наступному році. Роботи виконуватимуть поетапно, а завершити проєкт планують у 2025 році.

Також ми вже раніше писали? Вчені навчились видобувати питну воду з морської — це може розв’язати проблему глобальної нестачі води, як вчені навчились видобувати питну воду з морської — це може розв’язати проблему глобальної нестачі води.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...