Реклама

😒 ВООЗ: пандемія COVID-19 вплинула на психічне здоров’я людей по всьому світові

Умови самоізоляції сильно вплинули на самопочуття людей.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
😒 ВООЗ: пандемія COVID-19 вплинула на психічне здоров’я людей по всьому світові
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😒 ВООЗ: пандемія COVID-19 вплинула на психічне здоров’я людей по всьому світові
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Умови самоізоляції сильно вплинули на самопочуття людей.

Вплив COVID-19 на психічне здоров’я

Як повідомив директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус під час брифінгу, у Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що пандемія та соціальне дистанціонування вплинуло на психічне здоров’я мільйонів людей.

За словами директора організації, відсутність соціальної взаємодії та постійне занепокоєння й страх через хворобу. Також серйозно вплинула відсутність достатньої допомоги від фахівців. Багато психіатричних установ по всьому світові зачинили або перетворили на лікувальні заклади для людей з COVID-19 під час карантину.

Близько 1 мільярда людей живуть з психічними розладами, 3 мільйони людей щорічно вмирають від шкідливого вживання алкоголю й одна людина вмирає кожні 40 секунд у результаті самогубства. При цьому відносно невелика кількість людей має доступ до якісних послуг у галузі психічного здоров'я.

Тедрос Адханом Гебреєсус, Директор ВООЗ

Окрім того, Тедрос Адханом Гебреєсус повідомив, що на його думку проблемам психічного здоров’я не приділяють належної уваги в усьому світі. Також він закликав до масштабних інвестицій у галузі, пов’язані зі сферою психічного здоров’я.

Нещодавно вчені з Університету МакМастера провели дослідження??‍? Дослідження: онлайн-терапія при депресії є ефективнішою, ніж традиційна, згідно з яким виявилось, що онлайн-терапія при депресії є ефективнішою, ніж традиційна.

Читайте також: 😒 Як стрес змінює мозок та що допоможе впоратися з ним

Онлайн-терапія та її ефективність

Когнітивна-поведінкова терапія, що проводиться в електронному форматі для лікування людей з депресією, є ефективнішою, ніж віч-на-віч.

Дані дослідження базуються на спостереженні за пацієнтами, що підтримували зв’язок зі своїми лікарями за допомогою різноманітних онлайн-сервісів, та пацієнтами, що надавали перевагу традиційним методам лікування.

Онлайн-терапія корисна тим, що вона є гнучкішою та не потребує витрат часу на поїздки. Люди отримують доступ до догляду за своїм психічним здоров'ям коли захочуть, не виходячи при цьому з комфортного для себе простору.

Зена Самаан, Дослідниця

Проєкт проводили з 2003 по 2018 роки. У дослідженні брали участь 17 людей з США, Нідерландів, Австралії, Швеції й Великобританії.

Також ми вже раніше писали? Українські студенти створили чат-бота для боротьби з депресією — Elomia, як українські студенти створили чат-бота для боротьби з депресією — Elomia.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...