Реклама

🤪 Смартфони навчили розрізняти рівень алкогольного сп’яніння власника в залежності від ходьби

Програма майже на 100% точно визначає стан свого власника після вживання алкоголю.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤪 Смартфони навчили розрізняти рівень алкогольного сп’яніння власника в залежності від ходьби
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤪 Смартфони навчили розрізняти рівень алкогольного сп’яніння власника в залежності від ходьби
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Програма майже на 100% точно визначає стан свого власника після вживання алкоголю.

Смартфони та алкогольне сп’яніння

Науковці Піттсбурзького університету розробили спеціальний мобільний застосунок, який за допомогою акселерометра та ходьбі визначає рівень алкогольного сп’яніння свого власника, про це повідомляє видання «Маяк» з посиланням на результати дослідження в журналі Journal of Studies on Alcohol and Drugs.

У рамках дослідження, вчені на чолі з Брайаном Саффолетто провели тестування програми, на якому зібрали групу з 22 волонтерів віком від 21 до 43 років. Всі учасники дослідження випивали коктейлі на основі горілки.

Протягом наступних семи годин науковці перевіряли рівень концентрації алкоголю в крові волонтерів за допомогою алкотестера. Також вони повинні були пройти по прямій лінії 10 кроків.

Саме під час того, як вони проходили контрольну дистанцію на спині учасників дослідження знаходився телефон, що аналізував швидкість, напрямок та пересування тіла.

Читайте також: 😏 PornHub безкоштовно розмістить рекламу малого бізнесу на сайті

У 90% мобільний застосунок точно визначав, що кількість алкоголю в крові власника значно перевищує дозволену норму для керування автівкою. У подальших планах вчених розвинути можливості програми та навчити смартфони розрізняти стан свого власника вже у кишені чи руці, а не на спині.

Також науковці сподіваються, що за допомогою мобільного застосунку можна буде контролювати вживання алкоголю, що дозволить знизити кількість надмірного вживання алкоголю та кермування у нетверезому стані.

Раніше ми вже писали?? В Instagram додали QR-коди, що дозволяють швидко підписуватись на акаунти, як в Instagram додали QR-коди, що дозволяють швидко підписуватись на акаунти.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...