Реклама

🎨 «Лабораторія сучасного мистецтва»: в Україні стартував проєкт, що дозволяє дітям та батькам безкоштовно вивчати мистецтво

Перший семінар відбудеться 20 серпня, заключний — 15 жовтня 2020 року.
Čytaty latynkoju
🎨 «Лабораторія сучасного мистецтва»: в Україні стартував проєкт, що дозволяє дітям та батькам безкоштовно вивчати мистецтво
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🎨 «Лабораторія сучасного мистецтва»: в Україні стартував проєкт, що дозволяє дітям та батькам безкоштовно вивчати мистецтво
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Перший семінар відбудеться 20 серпня, заключний — 15 жовтня 2020 року.

«Лабораторія сучасного мистецтва»

Платформа культурних ініціатив ІЗОЛЯЦІЯ разом з кураторами та митцями створила серію брошур «Лабораторія сучасного мистецтва» для батьків, вчителів і всіх зацікавлених, завдяки якій вони зможуть говорити з дітьми про сучасне мистецтво та використовувати художні методи у повсякденному житті.

Проєкт складається з серії семи брошур. До публікації кожної проходять онлайн-семінари, на яких можна поспілкуватися з художниками, кураторами та задати всі питання щодо проєкту.

У серпні відбудеться дві лекції:

20 серпня — Дмитро Красний Біографії речей: як говорити про історію через предмети та відбитки

20 серпня відбудеться презентація першого номеру Лабораторії сучасного мистецтва. Вона розвиває тему родинного альбому, що є центральною для цьогорічного сезону мобільного культурного центру Гуртобус. Брошура, створена кураторською групою, розповідатиме про роботу з історичною пам’яттю через власні спогади та поєднання предметів — нових і знайдених на антресолях, у серванті, на блішці, — на прикладі художньої практики митця Дмитра Красного.

Читайте також: 📸 Львівський фотограф посів перше місце у фотопроєкті National Geographic

Представлений у брошурі метод поєднує реді-мейд, скульптуру, інсталяцію, графіку та фотографію. Під час онлайн-семінару художник Дмитро Красний та кураторки Валерія Карпань і Марина Хрипун розкажуть більше про ці медіуми, запропонувавши учасницям та учасникам онлайн-семінарів створити власну виставку про родинну історію.

Укладена у вигляді зіну, брошура матиме сторінки, доступні для читачів і читачок із порушеннями зору.
Вік, на який розрахований посібник-брошура — 11-13 років, проте практичні вправи видання можуть бути підлаштовані під різний вік.

27 серпня — Малиновський Антон (Не)однакові покоління: оптика фотографії

Що робить кожне нове покоління унікальним — контекст чи прогалина у системі передачі знань, що змушує щоразу починати «з нового аркуша»? У чому (не)однаковість поколінь і як її можна вловити об’єктивом фотоапарату? У другому номері Лабораторії сучасного мистецтва кураторка Анна Потьомкіна та художник-фотограф Антон Малиновський намагатимуться проілюструвати й осмислити ці питання через роботи самого Антона та інших прикладів з сучасної української фотографії.

Під час онлайн-семінару художник і кураторка презентують брошуру, розкажуть та проведуть практичну роботу з учасниками. Брошура й онлайн-семінар можуть стати в пригоді представникам художніх шкіл, ЦДЮТ і всім, хто цікавиться медіумом фотографії на початковому рівні.

Вік, на який розрахований посібник-брошура — 12-16 років, проте практичні вправи видання можуть бути підлаштовані під різний вік.

Детально ознайомитись з рокладом семнірів можна за посиланням.

Також ми вже раніше писали? Ukrainian Live Classic: у Львові розробляють мобільний застосунок з українською класичною музикою, як Ukrainian Live Classic: у Львові розробляють мобільний застосунок з українською класичною музикою.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...