Реклама

💸 «Інвестняня»: до проєкту внесли остаточні зміни перед внесенням до парламенту

Скоро парламент вже розгляне цей законопроєкт.
Čytaty latynkoju
💸 «Інвестняня»: до проєкту внесли остаточні зміни перед внесенням до парламенту
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 💸 «Інвестняня»: до проєкту внесли остаточні зміни перед внесенням до парламенту
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Скоро парламент вже розгляне цей законопроєкт.

«Інвестняня»

Нещодавно на засіданні Національної ради реформ презентували зміни до законопроєкту про підтримку та стимулювання інвестицій.

Президент озвучив? «Інвестиційна няня»: Міністр економіки розповів деталі програми ідею про створення інституту «інвестнянь» близько півроку тому, на Всесвітньому економічному форумі у Давосі. Концепція — в тому, що кожен великий інвестор, будь-то внутрішній або зовнішній, отримає спеціального менеджера з VIP-обслуговування, який допомагатиме йому з оформленням дозволів та документів.

Разом з тим, в рамках цієї програми Кабінет міністрів зможе укладати прямі угоди з інвесторами від імені держави про певні умови: податкові пільги, гарантії пропускної спроможності через порти тощо.

Параметри програми

Первісна ідея програми зазнала змін. Про це говорили на засіданні Нацради реформ. Зокрема, тепер Президент озвучив такі параметри:

  • «Інвестняню» отримує будь-який бізнес, що проінвестує в економіку України більш як 30 мільйонів євро. У попередній версії концепції замість євро були долари, а у первісній редакції поріг був вищим за $100 млн
  • Також для отримання інвестняні бізнес повинен буде створити понад 150 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більшою, ніж у регіоні, де така інвестиція буде здійснена

Це дає гарантію кожному конкретному проєкту інвестора, що вони мають не лише податкові пільги. Вони отримують десятирічну перспективу та гарантію стабільності

Юлія Ковалів, Заступниця керівника Офісу Президента
Читайте також: 🏦 «Відкритий банкінг»: особливості законопроєкту про платіжні послуги та що він передбачає

До того ж інвестори можуть отримати інвестиційного менеджера, котрий допомагатиме від початку проєкту та до його кінця.

Окрім того інвестори отримають до 30% вартості інвестицій з різними наборами стимулів. Якими можуть бути, наприклад, фіскальні стимули.

Також заступниця керівника Офісу Президента повідомила, що законопроєкт вже обговорили з урядом, профільними комітетами Парламенту та Національною інвестиційною радою. Вже найближчим часом його внесуть на розгляд до Верховної Ради.

Раніше ми вже писали? В Україні запустили портал для пошуку грантів, стипендій та інвестицій — KickYour.Tech, як в Україні запустили портал для пошуку грантів, стипендій та інвестицій — KickYour.Tech.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...