Реклама

💰 Після пандемії лідерство належатиме тим компаніям, які зможуть адаптуватися до нових умов

Навіть ті компанії, що не стикатимуться з падінням попиту на свої послуги, постануть перед необхідністю підлаштовувати свою роботу під реалії нового світу.
Čytaty latynkoju
💰 Після пандемії лідерство належатиме тим компаніям, які зможуть адаптуватися до нових умов
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 💰 Після пандемії лідерство належатиме тим компаніям, які зможуть адаптуватися до нових умов
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Навіть ті компанії, що не стикатимуться з падінням попиту на свої послуги, постануть перед необхідністю підлаштовувати свою роботу під реалії нового світу.

У нещодавньому звіті професорів Лондонської школи бізнесу The Economics of a Pandemic: the case of Covid-19 автори розмірковують про економічні наслідки Covid-19 та попереджають про неминучість рецесії навіть у розвинутих країнах. Вони зазначають, що епідемія коронавірусу — це «загроза стабільному функціонуванню ринку».

Які виклики постають перед українським ринком?

Вже зараз ми бачимо, як зміни торкаються багатьох наших клієнтів. Промислові підприємства зупиняють виробництво та йдуть на карантин, а ті, хто не зупинив, не мають змоги транспортувати продукцію своїм закордонним замовникам. Це вочевидь впливає на дохід компаній та їхні перспективи на міжнародних ринках у майбутньому.

Карантин — це і випробування, і можливість для усіх гравців ринку. Думаю, після пандемії розклад сил у багатьох галузях може докорінно змінитись. Лідерство належатиме тим компаніям, які зможуть адаптуватись до нових умов та навчитись по-новому керувати своїм бізнесом як з точки зору підходів, так і суто технічно, тобто в умовах, коли люди працюють віддалено.

До пандемії та карантину не всі компанії розуміли, що може дати Індустрія 4.0? Укрзалізниця буде ремонтувати потяги за допомогою технологій 3D-друку їхнім бізнесам. Тепер, коли абсолютно всім знадобилось мати змогу віддалено затверджувати документи та платежі, керувати фізичним виробництвом та фінансами в режимі онлайн за допомогою віртуальних інструментів, і рішення для цього потрібно було знайти у лічені дні, зацікавленість у таких продуктах має зрости.

«Віддаленка» на карантині: можливості для цифрової трансформації бізнесу

Нинішній режим роботи передбачає масове впровадження та використання цифрових продуктів та рішень. Наша компанія спеціалізується саме на них, тому ми бачимо, що наразі на більшість з них попит є. З огляду на наших клієнтів можемо виділити кілька найбільш потрібних останніми тижнями типів рішень. Це електронний документообіг (внутрішній та з контрагентами), електронне казначейство, рішення Digital Twins та все, що впливає на підвищення ефективності й зниження витрат та собівартості, наприклад, рішення для оптимізації процесів в закупівлях, виробництві, продажах, обслуговуванні обладнання.

Ця криза — це випробування для багатьох компаній. Його пройдуть та вийдуть переможцями ті, хто адаптується та зробить для себе висновки на майбутнє. Зараз, коли всім бізнесам необхідно навчитися функціонувати віддалено незалежно від того, у якій сфері вони працюють, більшість відкриє або переосмислить для себе технології Індустрії 4.0 як єдину можливість бути конкурентними.

Що зараз потрібно робити АППАУ та Індустрії 4.0?

Ми повинні звертати увагу держави на те, що зараз потрібно піклуватися про нашу промисловість. Підтримка промисловості на державному рівні вкрай важлива, інакше ми втратимо перспективи як країна, як учасник глобальних економічних процесів.

Нам потрібно максимально зберегти присутність наших виробників на світових ринках, адже зараз їх місце займуть місцеві промисловці. Тоді Україна зникне з усіх радарів, і на відвойовування колишніх позицій ми витратимо роки.

Купуй українське!

Карантин — непростий час, але ми хочемо, щоби для якомога більшої кількості сучасних українців він став не лише часом викликів, але й часом можливостей.

Тому ми запустили нову рубрику «Купуй українське!», у якій розповідаємо про українські малі підприємства, які продовжують працювати або запустились просто зараз, та роблять класні продукти.

Якщо ви хочете, щоб ми написали про ваше підприємство чи продукт, заповніть, будь ласка, форму.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...