Реклама

👨🏼‍💼 Prozorro: скільки грошей витратили державні структури на боротьбу з COVID-19

Понад 1 мільярд гривень витратили на застереження розповсюдження інфекції.
Čytaty latynkoju
👨🏼‍💼 Prozorro: скільки грошей витратили державні структури на боротьбу з COVID-19
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 👨🏼‍💼 Prozorro: скільки грошей витратили державні структури на боротьбу з COVID-19
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Понад 1 мільярд гривень витратили на застереження розповсюдження інфекції.

Підтримка проти COVID-19

З 20 березня по 4 квітня сума, витрачена на товари для запобігання вірусу, складає 952 мільйони гривень. Про це повідомляє прес-служба Prozorro.

Державні замовники у цей період найбільше закуповували:

  • Медичне обладнання. Зокрема купляли апарати штучної вентиляції легенів, пульсоксиметри, монітори пацієнта та інші необхідні прилади. На обладнання витратили майже 190 мільйонів гривень.
  • Медичні матеріали. Такі як: рукавички, захисні маски, респіратори, ізоляційні костюми. Всього закупили матеріалів на 147 мільйонів гривень.
  • Обладнання для анестезії та реанімації.  На цю категорію витрат виділили 116 мільйонів гривень.

На ці три позиції приходиться майже половина від загальної суми закупівель проти вірусу.

Найбільші закупівлі

Найбільше витратили:

  • Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва (КМДА) закупив у комунальної організації «Київмедспецтранс» послугу забезпечення спеціалізованим автотранспортом медзакладів. На це вони витратили майже 75 мільйонів гривень.
  • Комунальне підприємство «Інформатика» закупило системи дистанційного вимірювання температури тіла у ТОВ «ІНТЕВРО». Сума цього договору складає понад 65 мільйонів гривень.
  • Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України закупив у Казенного науково-виробничого об’єднання «Форт» МВС України медичні рукавички і маски, котрі обійшлись у 61 мільйони.

Усі закупівлі, які здійснюють державні структури для запобігання поширення коронавірусу можна знайти на порталі Prozorro за пошуковим запитом «обґрунтування: COVID-19».

Також раніше ми писали? У Києві встановлять камери з розпізнаванням температури людей, як Київрада придбала камери Hikvision, котрі можуть вимірювати температуру тіла та розпізнавати обличчя.

Камери Hikvision

Всього закупили понад 400 таких камер для застереження розповсюдження вірусу COVID-19. Камери планують встановити на вулицях міста вже протягом 17-25 квітня, про це повідомляє Слідство.Інфо

Дані з камер будуть передавати Національній поліції, Муніципальній охороні та департаменту охорони здоров’я КМДА.

Замовником камер стало комунальне підприємство «Інформатика», що керує мережею камер у Києві. А постачати прилади стане компанія «Інтевро», це стане першим великим замовленням для компанії.

Також раніше ми писали? Рада схвалила «податкові канікули» на час карантину: скасування ЄСВ для ФОП та перевірок, як Рада схвалила «податкові канікули» на час карантину: скасування ЄСВ для ФОП та перевірок.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...