Реклама

🦠 $6,5 трильйонів: з Китаю пропонують стягнути компенсацію за пандемію COVID-19

Чому Китай повинен нести відповідальність за спалах вірусу та який можливий розмір відшкодувань повинна сплатити країна?
Čytaty latynkoju
🦠 $6,5 трильйонів: з Китаю пропонують стягнути компенсацію за пандемію COVID-19
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🦠 $6,5 трильйонів: з Китаю пропонують стягнути компенсацію за пандемію COVID-19
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Чому Китай повинен нести відповідальність за спалах вірусу та який можливий розмір відшкодувань повинна сплатити країна?

Відповідальність за COVID-19

Китайська Народна Республіка повинна стати відповідальною за нанесення шкоди від COVID-19 за позовом країн-учасниць «Великої сімки», вважає британський аналітичний центр Henry Jackson Society.

Як зазначає звіт, розмір відшкодування повинен скласти понад $6,5 трильйонів. Гроші повинні піти на відновлення світової економіки та компенсацію родинам загиблих і постраждалих.

Аналітичний центр вбачає щонайменше 10 випадків грубого порушення міжнародного права з боку Китаю.

Якби Китай надав точну інформацію на ранньому етапі, інфекція так би й не вийшла за межі Китаю

Аналітичний центр Henry Jackson Society

Комуністичний уряд Китаю повідомив ВООЗ про спалах хвороби лише 31 грудня, заявивши, що передача коронавірусу від людини до людини неможлива. При цьому, за наявною наразі інформацією, уряд КНР мав інформацію про, щонайменше, 200 випадків зараження до 27 грудня 2019 року.

Відповідно до положення Міжнародних санітарних правил, країни зобов’язані обмінюватися даними, пов’язаними з поширенням, передачею та ступеню тяжкості будь-яких патогенів, які можуть потенційно поширитися на світовий рівень. Натомість, повідомляє звіт, Китай зробив навпаки та приховав інформацію, репресуючи лікарів, що намагалися розповісти правду.

Також у звіті йдеться про те, що раніше ще ніколи не подавали судовий позов за Міжнародними санітарними правилами, але вже зараз умови ВООЗ дозволяють підготувати такий позов. До того ж можливе залучення Міжнародного суду ООН, Постійної палати третейського суду, Світової організації торгівлі та інших організації.

Також ми раніше писали??‍? Уряд дозволив частині бізнесу продовжувати діяльність під час карантину, як Уряд дозволив частині бізнесу продовжувати діяльність під час карантину.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...