Реклама

👨🏼‍💻 Facebook запускає в Україні програму протидії фейкам

Facebook разом із VoxCheck та StopFake запускає в Україні фактчекінгову програму, яка протидіятиме дезінформації в усьому світі.
Čytaty latynkoju
👨🏼‍💻 Facebook запускає в Україні програму протидії фейкам
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👨🏼‍💻 Facebook запускає в Україні програму протидії фейкам
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Facebook разом із VoxCheck та StopFake запускає в Україні фактчекінгову програму, яка протидіятиме дезінформації в усьому світі.

Як позначатимуть фейковий контент

Після позначення допису фейковим Facebook попереджає людей, які його бачать чи хочуть ним поділитися, що інформація неправдива. Також такий допис з’являється у стрічці новин нижче. Це допомагає зменшити та в результаті зупинити поширення неправдивого контенту, а також мінімізувати кількість людей, які його побачать.

Крім цього, зменшується поширення фейків сторінками чи доменами, які це роблять регулярно. Як наслідок, вони втрачають можливість монетизації контенту та розміщення реклами.

Хто перевірятиме інформацію

Наразі Facebook співпрацює з понад 55 партнерами, які перевіряють правдивість інформації понад 45 мовами по всьому світу. В Україні партнерами соцмережі будуть такі проєкти:

VoxCheck — це незалежний український фактчекінговий проєкт, який перевіряє політиків, експертів та медіа, розвінчує фейки та допомагає людям вчитися критичному мисленню.

StopFake — одна із перших фактчекінгових організацій, які почали протидіяти дезінформації у 2014 році. Їхня мета — підвищити обізнаність щодо цієї проблеми та допомогти людям більш критично ставитися до медіаконтенту.

Нагадаємо, у червні 2019 року Facebook призначила?? Facebook призначив першого працівника з питань суспільної політики щодо України Катерину Крук на посаду першого працівника з питань суспільної політики по Україні. В обов’язки співробітника входить розробка та реалізація стратегічного підходу щодо досягнення цілей компанії у державній політиці, протидія дезінформації, моніторинг законодавства та нормативних питань, які стосуються соцмережі в Україні.

Також Facebook виділить??‍? Facebook виділить $100 млн допомоги малому бізнесу, що постраждав через спалах COVID-19 $100 млн допомоги малому бізнесу, що постраждав через спалах COVID-19

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...