Реклама

🎥 Фільм Нарімана Алієва «Додому» вийшов онлайн: де подивитися

З 18 березня драма «Додому» стане доступною онлайн на сервісі OLL.TV.
Čytaty latynkoju
🎥 Фільм Нарімана Алієва «Додому» вийшов онлайн: де подивитися
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🎥 Фільм Нарімана Алієва «Додому» вийшов онлайн: де подивитися
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
З 18 березня драма «Додому» стане доступною онлайн на сервісі OLL.TV.

Фільм «Додому» онлайн

«Додому» – повнометражний дебют режисера Нарімана Алієва, національного кандидата на премію «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний фільм». Фільм розповідає історію кримського татарина Мустафи та життя двох його синів у часи після анексії Криму.

Розповідь починається з того, що гине його старший син Назім, і батько вирушає до столиці, щоб повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

Конфлікт поколінь, який розгортається між батьком та сином, демонструється на фоні не меншого конфлікту культур чи скоріше навіть упереджень, якими рясніє українське суспільство.

Юрій Поворозник, Кінокритик

Головні ролі у стрічці виконали відомий український актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв і актор Ремзі Білялов. Продюсером стрічки виступив Володимир Яценко («Атлантида», «Дике поле»). Фільм створено за підтримки Міністерства культури України.

Переглянути фільм онлайн можна на сервісі OLL.TV.

У широкий український прокат драма «Додому» вийшла 7 листопада. В кінотеатрах фільм переглянули майже 23 тисячі глядачів, а прибуток склав понад 2 мільйони гривень. Стрічка вже була показана у 18 країнах, права на фільм придбали для дистрибуції у Франції, Великій Британії, Бельгії, Нідерландів, Люксембургу, Греції, Туреччині та Китаї.

Світова прем’єра фільму відбулася у конкурсній програмі «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю. На Одеському міжнародному кінофестивалі, де відбулася українська прем’єра, «Додому» виборов Гран-прі — «Золотого Дюка», що присуджується за результатами глядацького голосування.

Також на рахунку роботи Нарімана Алієва головний приз Міжнародного кінофестивалю у Бухаресті (BIFF), Міжнародного Босфорського кінофестивалю у Стамбулі. Крім того, стрічку Алієва було показано в рамках фестивалю українських фільмів у Варшаві, де вона отримала приз глядацьких симпатій.

«Додому» Нарімана Алієва дозволяє побачити Україну очима народу, який є її частиною, але зберігає власну несхожу автентичність. При цьому кримська проблематика легко набуває загальнонаціонального масштабу.

Лук'ян Галкін, Кінокритик

«Додому» було обрано в якості національного кандидата на премію «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний фільм», картина також увійшла до лонг-листу 77-ї премії «Золотий глобус» у відповідній категорії.

Стрічка стала тріумфатором другої Національної премії кінокритиків України КІНОКОЛО – її відзначено як найкращий фільм року, а Наріман Алієв та Ахтем Сеітаблаєв були нагороджені як найкращий режисер та актор.

Також ми раніше писали? Фільм української режисерки «Третинний звук» про ASMR переміг на кінофестивалі у Британії, як фільм української режисерки «Третинний звук» про ASMR переміг на кінофестивалі у Британії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...