Реклама

🎬 Фільм української режисерки «Третинний звук» про ASMR переміг на кінофестивалі у Британії

Фільм Соломії Джуровської отримав нагороди за найкращий звук та найкраще документальне кіно.
Čytaty latynkoju
🎬 Фільм української режисерки «Третинний звук» про ASMR переміг на кінофестивалі у Британії
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🎬 Фільм української режисерки «Третинний звук» про ASMR переміг на кінофестивалі у Британії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Фільм Соломії Джуровської отримав нагороди за найкращий звук та найкраще документальне кіно.

Про що «Третинний звук»

«Tertiary Sound» («Третинний звук») — це документальний фільм, що розповідає про феномен ASMR та особливості сприйняття звуків. Стрічка стала однією з найкращих на кінофестивалі RTS East, що нещодавно відбувся у Норвічі, Британія.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1235313281079922689&ref_url=https%3A%2F%2Fosvitoria.media%2Fnews%2Fukrayinka-vygrala-na-kinofestyvali-v-brytaniyi-video%2F

Над фільмом Соломії допомагали працювати ще дві українки — аніматорка Олена Калініна та ASMR-мисткиня Єлизавета Тимошенко. Також участь у зйомках брали знайомі Соломії з Нідерландів, Румунії та Британії, що разом навчаються з нею у Кембриджі.

Це фільм-експеримент, в якому учасники досліджують ефекти ASMR

ASMR — це дуже дивне явище, яке стало популярним через YouTube. Люди кажуть, що від цих звуків вони відчувають мурашки внизу хребта та на шкірі голови. Ми вирішили це дослідити за допомогою EEG — електроенцефалограми. Це набір механізмів, який одягається на голову людини, щоб виміряти мозкові хвилі. Виявилося, що ASMR таки впливає на людей

Соломія Джуровська, Режисерка

Окрім того фільм був номінований на Лондонському кінофестивалі BFI LFF та на фестивалі короткометражок LSFF.

Що таке АСМР

Автономна сенсорна меридіональна реакція (АСМР) (англ. Autonomous sensory meridian response, ASMR) — це дуже популярне явище на YouTube та навіть спричинило появу субкультури і продовжує завойовувати нових прихильників. Це відео, що дають приємне відчуття від перегляду або звукового ряду ролику.

Тематика відео практично безмежна, це можуть бути відео з різним шелестом, потріскуванням або шкряботінням. Також є окремі блогери, що знімають відео у такому жанрі: вони шепочуть різні речі на камеру і таким чином дають вам відчуття певної ситуації: на прийомі у лікаря, на сеансі у перукаря або косметолога.

Багато людей зазначає, що такі відео їх заспокоюють та навіть дають відчуття насолоди.

Про режисерку

Соломії 24 роки, вона родом з Тернополя. За освітою журналістка, закінчила Львівський національний університет ім. Франка. Перед тим як вона потрапила до школи мистецтв Кембриджу, Соломія три роки вчилась у коледжах Лондона.

Я назбирала матеріалів для портфоліо і зняла вступний фільм. Тоді нарешті мене прийняли! Я трохи випадково потрапила на курс про фільми. Хотіла вчити журналістику, але пройшла в коледжі на медіа та фільмовий курс. Мені він значно більше і подобався, і вдавався

Соломія Джуровська, Режисерка

Також ми нещодавно писали⚔️ Дивіться тизер фільму «Безславні кріпаки» про Тараса Шевченка — самурая про тизер фільму «Безславні кріпаки» про Тараса Шевченка — самурая. та про документальний фільм?? Вусатий фанк: виходить документальний фільм про український фанк 1970-х про український фанк 1970-х.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...