Реклама

📱 Vodafone протестував 4G у метро столиці. Обіцяє запуск у березні (але це не точно)

Мобільний оператор Vodafone повідомив про успішне тестування мережі четвертого покоління у столичній підземці. Раніше запуск швидкого мобільного інтернету був під загрозою зриву.
Čytaty latynkoju
📱 Vodafone протестував 4G у метро столиці. Обіцяє запуск у березні (але це не точно)
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 Vodafone протестував 4G у метро столиці. Обіцяє запуск у березні (але це не точно)
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Мобільний оператор Vodafone повідомив про успішне тестування мережі четвертого покоління у столичній підземці. Раніше запуск швидкого мобільного інтернету був під загрозою зриву.

Про що мова

Історія мобільного інтернету у київській підземці має ознаки детективу, трилеру та мелодрами одночасно. Якщо коротко, навіть при тому, що вся Україна вже кілька років як насолоджується нормальною швидкістю інтернету, це благо цивілізації є досі недоступним пасажирам Київського метрополітену.

Мобільний інтернет у метро працює за застарілою технологією EDGE (до 40 кбіт/с). Але скоро це має змінитися.

Останній тендер на будівництво швидкісних мереж у метро відбувся ще у 2019 році. Тоді три оператори зв’язку (Vodafone, lifecell та Київстар) погодилися оплатити всі роботи з оновлення мереж, а підрядником за результатами тендеру обрали «Хуавей Україна».

12 лютого радник київського міського голови Максим Бахматов на засіданні за участю Мінцифри, Верховної Ради, представників операторів та інших зацікавлених осіб заявив, що 4G в метро має з’явитися вже навесні.

Впровадження 4G у метро – це питання національного масштабу. Закон повинен виконуватись. Є юридичні процеси, яких необхідно дотримуватись. Якщо об’єднаємо зусилля всіх учасників цього процесу, проект буде втілено в анонсовані терміни

Максим Бахматов, радник Віталія Кличка

4G в метро

24 лютого у Vodafone заявили, що провели успішне тестування мережі в метро.

Тести, які ми проводили в ніч на 24 лютого, пройшли успішно, всі сервіси працюють і мережа готова до прийому інтернет трафіку наших абонентів

Андрій Большаков, заступник генерального директора Vodafone Україна

Наразі оператор очікує прийняття тарифів на доступ до інфраструктури Києва, і також, зокрема, до інфраструктури КП «Київський Метрополітен», яке заплановане на 12 березня. Якщо все буде добре, тоді ж оператор підпише контракт і без затримок запустить мережу.

Проте, цього може не відбутися — і тоді запуск LTE у київському метро знову відкладуть.

Де з’явиться інтернет

Якщо ж все пройде за планом, спочатку інтернет з’явиться на станції «Академмістечко» і в тунелі до станції «Житомирська», потім – за кілька етапів – й на інших станціях. Серед перших щасливчиків — пасажири станцій Святошин, Нивки, Героїв Дніпра, Мінська, Оболонь, Сирець, Дорогожичі та Лук’янівської.

Повністю покрити 4G метро оператор сподівається до кінця 2020 року. Варто також зазначити, що інтернет має запрацювати у всіх трьох операторів майже одночасно, оскільки в них на всіх — один підрядник, що будує мережу.

Читайте також, коли 4G отримають?️ Коли в Україні міжнародні та національні дороги отримають 4G українські автошляхи.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...