Реклама

🏠 Мурали у Львові: фасади будинків прикрасять творами мистецтва

Мурали зображатимуть портрети відомих містян та знакові історичні події.
Čytaty latynkoju
🏠 Мурали у Львові: фасади будинків прикрасять творами мистецтва
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🏠 Мурали у Львові: фасади будинків прикрасять творами мистецтва
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Мурали зображатимуть портрети відомих містян та знакові історичні події.

У Львові представили проект «Генії з мікрорайонів: шість районів, шість муралів, шість особистостей», у рамках якого, завдяки створенню муралів, буде оновлено зовнішній вигляд міста. Таким чином мерія вирішила популяризувати відомих постатей культури та мистецтва Львова.

Першим стінописом стане портрет Василя Сліпака  — відомого українського оперного співака. Малюнок має з’явитися вже у квітні.

У планах, наносити малюнки як на новобудови, так і вже на існуючі будівлі, які потребують покращення естетичного вигляду. Наразі обрано вже шість будинків з різних районів Львова, де працювали та жили такі знакові постаті як:

  • Олена Степанів — історик, географ, громадська та військова діячка a також перша в світі жінка, офіційно зарахована на військову службу у званні офіцера
  • Юрій Вербицький — сейсмолог, кандидат наук та активіст Євромайдану
  • Захер Мазох — науковець, письменник, популяризатор української культури у світі. Найбіль відомий тим, що запровадив таке поняття як “мазохізм”
  • Борис Возницький — мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка та Герой України
  • Дебора Фогель — письменниця, філософ та літературний критик

Саме ці будови прикрасять першими, зобразивши на них портрети відповідних діячів. З попередніми ескізами муралів можна ознайомитись за посиланням.

Також, на фасадах планується зробити підписи про зображених осіб та QR-код для тих, хто хотів би одразу на місці дізнатися про них більше.

Дивитися презентацію проекту:

Фінансування таких робіт буде здійснюватись у рамках програми «Львів 2020: Фокус на культуру», але у майбутньому, до процесу оновлення міста також розраховують залучити меценатів.

Дізнатися більше про візуальне мистецтво вулицьВізуальне мистецтво на вулицях міст: 100 українських муралів та мурали, що оживають? «Я оживляю мурали Києва», — як Тетяна Зубко анімує 70 муралів для мобільного додатку — можна за посиланнями.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...