Реклама

📱 Як комунікувати з поколінням Z та Alpha у соціальних мережах: поради від каналу ПЛЮСПЛЮС

Марія Драч, SMM-менеджерка дитячого телеканалу ПЛЮСПЛЮС, поділилася досвідом комунікації бренду з поколінням Z та Alpha і основними відмінностями при контакті з ними.
Čytaty latynkoju
📱 Як комунікувати з поколінням Z та Alpha у соціальних мережах: поради від каналу ПЛЮСПЛЮС
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 📱 Як комунікувати з поколінням Z та Alpha у соціальних мережах: поради від каналу ПЛЮСПЛЮС
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Марія Драч, SMM-менеджерка дитячого телеканалу ПЛЮСПЛЮС, поділилася досвідом комунікації бренду з поколінням Z та Alpha і основними відмінностями при контакті з ними.

У Facebook та Instagram можна офіційно зареєструватись з 13 років, але система авторизації не ідеальна. Щоб дізнатись більше про свою аудиторію, ніж дає офіційна статистика (скільки їм років насправді, що вони люблять, про що мріють, їхні основні проблеми), — потрібно правильно налагодити комунікацію зі своїми підписниками та не бути байдужими до їхніх повідомлень.

Які відмінності у комунікації

Цільова аудиторія телеканалу ПЛЮСПЛЮС — пізнє покоління Z та Alpha. Покоління Z — діти, які народились після 2003 і до 2009. Їх характерними ознаками є те, що це перше покоління, яке народилось уже в повністю цифрову епоху та не уявляє життя без гаджетів. Вони, скоріш за все, запитають у Google, ніж у вчительки, будуть шукати локацію за навігатором, ніж по карті чи запитувати у перехожих, робитимуть покупки через Інтернет. Їхній мозок пристосований до того, щоб швидко обробляти інформацію та робити одночасно декілька справ.

Покоління Alpha — нове покоління дітей, які народились після 2010 року, тобто у період стрімкого розвитку технологій. Для них соціальні мережі — це не лише спосіб комунікувати з друзями та ділитись з ними своїми фото, але й можливість навчитись чомусь новому, а також почати заробляти на цьому у ранньому віці.

Ці два покоління, на відміну від попередніх, живуть у цифровому світі з пелюшок. Вони поглинають набагато більше інформації, ніж їхні батьки чи бабусі з дідусями, а тому не будуть витрачати час на поглинання не потрібного для них контенту. Z та Alpha прагнуть певної камерності, де вони будуть відчувати себе, як у своїй сім’ї.  Їм легше подивитись відео чи переглянути інфографіку, ніж читати лонгріди з невідомих для них джерел.

Як отримати прихильність

Для того, щоб завоювати лояльність Z та Alpha, бренду необхідно попітніти, адже сьогодні конкуренція зависока. Великою перевагою телеканалу ПЛЮСПЛЮС є те, що серед дитячих телеканалів ми одні з перших почали якісно вести сторінки у соціальних мережах. Так, наша аудиторія частково переплітається з іншими каналами, але кожна дитина-фолловер у нас є членом великої сім’ї ПЛЮСПЛЮС: вони спілкуються між собою на спільні теми, завжди можуть написати нам та отримати відповідь.

Як бренд, ми розуміємо, що основна задача наших соціальних мереж — підтримка ефірного контенту: це можуть бути проморолики та дописи з інформацією про той чи інший мультсеріал. Але усвідомлюючи, що виключно таким контентом увагу Z та Alpha не завоюєш, ми використовуємо різні його види: ігри з улюбленими героями, тести, опитування, голосування, відеоконтент, публікуємо процес озвучування мультсеріалів, залучення блогерів та лідерів думок, а у новорічний період навіть розробили адвент-календар, де кожного дня наші підписники повинні були виконувати певні завдання.

Чек-лист для планування стратегії SMM для пізнього покоління Z та Alpha

  • використання відеоконтенту;
  • цікаві історії в дописах, які залучають у комунікацію;
  • швидка видача інформації, не потрібно давати засумувати своїм підписникам;
  • використання користувацького контенту;
  • спілкування кожного дня;
  • залучення лідерів-думок та блогерів;
  • створення контенту в стилі «як зробити своїми руками»;
  • гейміфікація контенту (заохочення підписників до змагання між собою);
  • постійний зворотний зв’язок.

І пам’ятайте, покоління Z та Alpha нерозривні з Інтернетом. Щоб бути з ними на одній хвилі, брендам необхідно бути мобілізованими та швидко реагувати на зміни, не лінуватись спілкуватись з ними та бути залученим у розмову, адже відчувши один раз фальш, більше вони не повернуться до вас.

Читайте також, чому AR-маски в Instagram? Чому AR-маски в Instagram – це новий вид цифрового маркетингу – це новий вид цифрового маркетингу.

? Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...