Реклама

🐺 Netflix випустив подкаст про серіал «Відьмак» — цікаві факти, які ви не знали

Розповідаємо цікаві факти з подкасту Netflix про залаштунки серіалу «Відьмак». Чому Ґеральт менш балакучий у серіалі, ніж у книзі, та як Аня Чалотра змінювалася для історії Йеннефер, що тривала 70 років у першому сезоні.
Čytaty latynkoju
🐺 Netflix випустив подкаст про серіал «Відьмак» — цікаві факти, які ви не знали
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🐺 Netflix випустив подкаст про серіал «Відьмак» — цікаві факти, які ви не знали
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Розповідаємо цікаві факти з подкасту Netflix про залаштунки серіалу «Відьмак». Чому Ґеральт менш балакучий у серіалі, ніж у книзі, та як Аня Чалотра змінювалася для історії Йеннефер, що тривала 70 років у першому сезоні.

Netflix випустив перший сезон «Відьмака» ще 20 грудня, але через місяць після прем’єри серіал все ще залишається однією з найпопулярніших тем для обговорень. До того ж кожного дня з’являються нові подробиці, які викликають ще більше емоцій у глядачів.

Так, Netflix записав подкаст під назвою Behind the Scenes: The Witcher/« За лаштунками: «Відьмак», який складається з трьох частин. Два епізоди вже вийшли та містили інтерв’ю з акторами, режисерами, сценаристами та продюсерами. Третю частину випустять 22 січня, пише Entertainment Weekly.

Відьмак

Сильні жіночі персонажі та вплив Польщі

З моменту виходу трилогії «Володар перснів» Толкіна, що стала світовим бестселером фентезі у 20 ст. та отримала нове дихання у 21 ст. з виходом екранізації Пітера Джексона, більшість подій королівств у найкращих фентезі відбуваються у Британії. Зокрема, у «Грі престолів» прообразом Стіни, що знаходиться під охороною Нічної Варти, став Андріанів Вал у Британії, а конфлікт між Старками та Ланністерами заснований на Війні троянд між Йорками та Ланкастерами.

Традицію змінив «Відьмак», який став екранізацією романів польського письменника Анджея Сапковського. Світ у серіалі знаходиться під сильним впливом рідної країни Сапковського. Тому характерно, що «Відьмак» має сильних жіночих персонажів, таких як чародійка Йеннефер з Венґерберга та молода принцеса Цірі.

Відьмак

Провівши дитинство у Польщі після Другої світової війни, Сапковський бачив жінок, які виконували ролі, зазвичай призначені для чоловіків. Таким чином, він пояснював наявність сильних жіночих персонажів шоуранеру серіалу Лорен Шмідт Хіссрік під час особистої зустрічі.

Жінки, які були центром сімейного життя, повинні були стати центром громад та трудового життя. Вони були годувальницями, вони були тими, хто дозволяв вижити наступним поколінням. Сапковський трохи розповів мені про свою матір, а також про інших жінок, яких знав у своєму житті. Йеннефер і Цірі засновані саме на цих жінках.

Лорен Шмідт Хіссрік, шоуранер серіалу «Відьмак»

Трюки Ґеральта

Зірка «Відьмака» Генрі Кавілл — давній шанувальник книг Сапковського. Для того, щоб зіграти відьмака Ґеральта з Рівії, Кавілл зробив рідкісний вибір — робити власноруч трюки персонажа.

Кожен раз, коли Ґеральт на екрані, Генрі також на екрані, навіть якщо це просто його рука. Фізична робота Ґеральта — вбивати монстрів. Це дуже важлива частина того, ким він є. Так що Генрі не думав, що зможе повною мірою реалізувати Ґеральта, не виконуючи трюки самостійно

Лорен Шмідт Хіссрік, шоураннер серіалу «Відьмак»

Чому Ґеральт менш балакучий у серіалі

Коли «Відьмак» вийшов на Netflix, фанати одразу вхопилися за той факт, що Ґеральт майже не говорить, окрім як зі своїм конем та іноді з балакучим бардом Любистком. Це притаманне відеоіграм «Відьмак», які за форматом не вимагають багато розмов, але відмінне від романів, де Ґеральт говіркий.

Відьмак

Наприклад, розмова між Ґеральтом та чарівником Стрегобором про те, чи проклятий хто-небудь після рідкісного затемнення, значно менш багатослівна, ніж у книжковій версії.

Під час знімання першого епізоду ми з'ясували з Генрі, що нашому Ґеральту не потрібно говорити так багато, як в книгах. Я написала для нього багато слів, багато слів. Але ми зрозуміли, що наш Ґеральт не завжди відповідає. Нам подобається висміювати його бурчання

Лорен Шмідт Хіссрік, шоуранерка серіалу «Відьмак»

Нелінійна розповідь заснована на фільмі «Дюнкерк»

Спочатку глядачам «Відьмака» може бути складно зрозуміти сюжет, бо історії розповідають у нелінійному порядку. У центрі сюжету три головні герої: Йеннефер, Цірі та Ґеральт. У книзі головним героєм є Ґеральт, тому Йеннефер і Цірі з’являються тільки тоді, коли їх подорожі перетинаються з його.

У другому епізоді подкасту Хіссрік згадує про фільм Крістофера Нолана «Дюнкерк», який був номінований на «Оскар». Фільм про Другу світову війну розповідає про три різні історії, пов’язані з відомою евакуацією, у яких розповідається про пілотів в небі, про солдатів, які застрягли на суші, та про моряків, що йдуть через канал, щоб врятувати їх.

Відьмак, серіал від Netflix

Вони хронологічно не синхронізовані один з одним, але фільм вільно перетинає їх. Успіх «Дюнкерка» надихнув Хіссрік поєднати сюжетні лінії «Відьмака» різних часів. Це дозволило Йеннефер і Цірі бути головними героями на рівні з Ґеральтом, а не другорядними персонажами у його подорожах.

Як Аня Чалотра грає Йеннефер

Ведучий Брендон Дженкінс зазначає, що, якщо історія Ґеральта протягом першого сезону триває 20 років, то історія Йеннефер — 70. У результаті, в останніх епізодах Йеннефер набагато старше, ніж у перших.

Все, про що я думала, — це зміна дихання. Я не могла змінити занадто багато про себе, але її дихання відрізняється на різних етапах життя. Через переживання, які у неї були, вона спокійніше ставиться до деяких речей, та водночас гарячіше налаштована до інших речей

Аня Чалотра, виконавиця ролі Йеннефер

Опис цього процесу виявився схожим на те, як Аль Пачіно та інші говорили про ролі у фільмі «Ірландець» Мартіна Скорсезе, у якому одні і ті самі актори грають однакові ролі протягом десятиліття.

Другий сезон серіалу

Історія буде більш лінійною, оскільки перший сезон наблизився до об’єднання шляхів головних героїв. У другому сезоні сюжет буде рухатися вперед активніше, тому що взаємини між героями, які будувалися перший сезон, починають сильніше впливати на те, що відбувається. Персонажі почнуть частіше зустрічатися та взаємодіяти між собою.

Знімання другого сезону серіалу «Відьмак» мають розпочатися на початку 2020 року, а вихід серіалу запланований на 2021 рік.

Загалом, перший сезон отримав різні відгуки. Дехто сварив його за нелінійність та неможливість зрозуміти сюжет без попереднього прочитання або проходження гри. Netflix навіть довелося опублікувати інфографіку з поясненнями таймлайну? Netflix пояснив таймлайн першого сезону серіалу «Відьмак»: інфографіка першого сезону серіалу.

Попри це, «Відьмак» увійшов у ТОП-10 найбільш популярних серіалів Netflix? Netflix пояснив таймлайн першого сезону серіалу «Відьмак»: інфографіка 2019 року, хоча вийшов наприкінці грудня.

Share
Написати коментар
loading...