Реклама

📸 Instagram-туризм Україною: 9 небанальних локацій для фото

Якщо ви досі не знайомі з перлинами української природи, то Na chasi розповідає, куди поїхати в Instagram-туризм Україною, де зробити найкраще розмаїття класних фото та отримати незабутні враження.
Čytaty latynkoju
Pixabay
📸 Instagram-туризм Україною: 9 небанальних локацій для фото
  1. Головна
  2. Місто
  3. 📸 Instagram-туризм Україною: 9 небанальних локацій для фото
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Якщо ви досі не знайомі з перлинами української природи, то Na chasi розповідає, куди поїхати в Instagram-туризм Україною, де зробити найкраще розмаїття класних фото та отримати незабутні враження.

З розвитком технологій, бездротового інтернету та сучасних гаджетів, які дозволяють швидко зробити фото, змінюємося ми та наші уявлення про ідеальні подорожі. Все частіше мандрівники спеціально вирушають у ті місця, де можна зробити гарне фото та викласти його в Instagram.

Для цього необов’язково їхати на норвезькі фіорди або підніматися на Ейфелеву вежу. Мальовничі локації можна знайти в Україні, яка до того ж посіла 39 місце серед 190 найбільш «інстаграмних» країн світу.

Instagram-туризм Україною

Якщо ви ще не знайомі з усіма перлинами української природи, Na chasi розповідає, куди поїхати в Instagram-туризм Україною, де зробити найкраще розмаїття класних фото та отримати незабутні враження.

⛱️ Рожеве озеро

У Херсонській області на березі Сиваша розташоване солоне озеро, славетне своїм незвичним рожевим кольором. Завдяки високій концентрації солі (35%) Лемурійське озеро вважається міжнародним цілющим курортом.

Ще одна перевага для любителів фотографій – те, що через тиск вода виштовхує туриста на поверхню, тому можна приймати зручну позу для фото та довго мучити свого фотографа для ідеального кадра. А яскравий рожевий відтінок води зарядить вашу стрічку позитивним настроєм.

? Оптимістична печера

А ви знаєте, що на Тернопільщині знаходиться найдовша гіпсова печера у світі. Її ще називають Оптимістичною. Складний лабіринт складається з гротів та галерей, що мають різноманітні форми та розміри.

Магічності мандрівникам та зручності фотографам додає освітлення, яке здатне зачарувати найвибагливішого туриста.

Цікаво, що печера досі не розвідана до кінця, тож можливо, незабаром в Україні з’явиться найбільша печера з усіх у світі.

? Залізничний віадук у Ворохті

Якщо ви їздили потягом до Рахова або Івано-Франківська, то обов’язково зачаровано споглядали у вікно за чарівним залізничним мостом, немов з фільму про Гаррі Поттера.

Це селище Ворохта та його унікальний залізничний мостом, який правильно називати віадук.

Фотографії вийдуть неймовірними, але пам’ятайте про безпеку. Обережно висовуйте телефон з вікна, якщо мандруєте потягом, бо за півметра стоять залізні стовпи. А туристам, які споглядають віадук у Ворохті, радимо не заходити на залізничний міст та не ходити по рейках, а милуватися з найближчого холма.

⏳ Олешківські піски

Сахара, Гобі, Калахарі та Олешківські піски… Щось не те, подумаєте ви. До чого тут Олешківські піски?

Виявляється, за 30 км на схід від Херсона є найбільша пустеля Європи – Олешківські піски. Вона складається з семи так званих арен, кожна з яких має власний клімат та природні особливості. Не оминули українську піскову королеву і традиційні для всіх пустель бархани, які сягають заввишки 5 метрів та пересуваються завдяки вітру.

Температура піску влітку може досягати 75°C, а іноді навіть трапляються піщані бурі. Гарна новина – парасольки сміливо залишайте вдома, бо тут вони не знадобляться.

? Актівський каньйон

Миколаївську область ви рідко зустрінете в туристичних путівниках та різних гідах, але там є на що подивитися. Наприклад, Актівський каньйон, з яким пов’язують перекази та легенди про козаків.

Це одна з найстаріших ділянок суші Євразії. Її ще іноді називають «каньйоном дияволів». Аналогом Актівського каньйону вважають відомі американські каньйони.

Сторіз в Інстаграм також потішаться, коли ви подаруєте їм унікальні гірські тюльпани, що ростуть у каньйоні завдяки особливому клімату.

?‍♀️ Вилкове

Українська «Венеція» або Вилкове на півдні Одеської області. Казкова місцевість знаходиться у дельті Дунаю.

Головна особливість міста у тому, що стара його частина розташована на воді. Тому затори тут водні, а дороги – це канали, якими переміщаються на човнах. І проблеми з цінами на бензин теж вирішені.

Тож гайда вчитися керувати українськими «гондолами» та робити класні фото.

?️ Джуринський водоспад

Найвищий рівнинний водоспад чути ще здалеку завдяки паданню води з 16-метрової висоти. Розмаїття додасть червоний колір землі та скель поблизу Джуринського водоспаду.

Це прекрасне рішення для туристів, які не мають багато часу. В одному місці ви знайдете аквапарк з величезною природною гіркою, тільки спускатися не рекомендуємо, але можна помилуватися. Якщо давно не були у спа-салоні, то отримаєте кілька приємних дотиків води до тіла на східці каскадного водоспаду.

І звичайно, сотню фотокарток, що надихнуть ваших підписників відвідати цю красу.

? Тараканівський форт

Поблизу села Тараканів Рівненської області залишилася частина оборонної споруди під назвою Тараканівський форт. За своїм першим призначенням він мав виконувати функцію захисту залізничної колії Львів-Київ, але вийшло не дуже вдало. Форт знищили, але частина споруди вціліла.

Місце красиве та таємниче, проте пересуватися варто обережно, бо можна потрапити у пастку, впавши в глибоку яму. Тому краще не їхати самому, а скористатися послугами місцевих екскурсоводів, які допоможуть не загубитися.

Також, щоб можна було довго обирати кадр та не перетворитися на «сніговика» рекомендуємо взяти з собою теплий одяг, бо в тунелях дуже сиро.

⛰️ Дземброня

І наостанок, якщо ви хочете втекти з бурхливого виру життя у місті та отримати порцію морозива зі смаком натхнення, то вам точно потрібно відвідати Дземброню.

В одному з найбільш високогірних сіл в Україні ще зберігся справжній дух Карпат, у кожному куточку чутно шум Черемоша, а за вікном розкидані гори.

За натхненням сюди приїжджали Леся Українка та Василь Стефаник. А ще кажуть, що саме краєвиди Дземброні надихнули Сергія Параджанова до зйомок культового фільму «Тіні забутих предків».

Тож, подорожуйте, зберігайте чарівні моменти на фотоплівку або камеру смартфона та насолоджуйтесь життям!

Читайте також, що Київ посів? Київ зайняв 3-тє місце в світі за інстаграмінгом пейзажів третє місце за «інстаграмінгом» пейзажів.

Share
Написати коментар
loading...