Реклама

💸 Новий тип криптовалюти без блокчейну – заснована на принципах квантової фізики

На відміну від блокчейна, дана система дозволяє розподіляти дані між комп'ютерами не тільки в просторі, але і в часі.
Čytaty latynkoju
💸 Новий тип криптовалюти без блокчейну – заснована на принципах квантової фізики
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 💸 Новий тип криптовалюти без блокчейну – заснована на принципах квантової фізики
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На відміну від блокчейна, дана система дозволяє розподіляти дані між комп'ютерами не тільки в просторі, але і в часі.

Професор Кембриджського університету Едріан Кент розробив концепцію проведення безпечних транзакцій за допомогою нового типу віртуальних грошей, заснованих на принципах квантової фізики. Її назвали S-money.

Стаття про дослідження опублікована в журналі Proceedings of the Royal Society A.

На відміну від блокчейна, дана система дозволяє розподіляти дані між комп’ютерами не тільки в просторі, але і в часі.

<span data-soloveiko_check='MORFOLOGIK_RULE_UK_UA---#---undefined---#---Знайдено ймовірну орфографічну помилку---#------#---блокчейн' class='soloveiko-hidden-spell-error' id='soloveiko-658:8' srcset=блокчейн” width=”579″ height=”366″>

«Фреймворк можна розглядати як захищені віртуальні токени, які гнучко реагують на дані у реальному часі по всьому світу та «матеріалізуються», щоб їх можна було використовувати в оптимальному місці і часі. Це робить операції з S-money швидше, ніж з фіатом або криптовалютою на основі блокчейна», – йдеться у дослідженні.

<span data-soloveiko_check='MORFOLOGIK_RULE_UK_UA---#---undefined---#---Знайдено ймовірну орфографічну помилку---#------#---блокчейн' class='soloveiko-hidden-spell-error' id='soloveiko-1162:8' srcset=блокчейн” width=”960″ height=”600″>

Науковець зазначає, що завдяки законам квантової механіки торгівля токенами буде здійснюватися без затримок з можливістю перехресної перевірки або верифікації мережею. Також можна виключити ризик подвійних витрат.

«Зі сторони А до сторони Б дані надходять у заблокованому стані, який не можна змінити після відправлення. Його можна розкрити тільки після надання ключа стороною А. Транзакція залишається захищеною навіть при спробі однієї зі сторін обдурити контрагента», – зазначає професор.

<span data-soloveiko_check='MORFOLOGIK_RULE_UK_UA---#---undefined---#---Знайдено ймовірну орфографічну помилку---#------#---блокчейн' class='soloveiko-hidden-spell-error' id='soloveiko-1845:8' srcset=блокчейн” width=”1500″ height=”844″>

Масштабне впровадження системи потребує величезних обчислювальних потужностей, оскільки S-money вимагають довгого зберігання інформації у вигляді квантових станів, які складно контролювати. Проте дослідники планують протестувати технологію вже в цьому році.

Читайте також все, що відомо про нову криптовалюту Libra? Facebook представив криптовалюту Libra – що відомо від Facebook.

Share
Написати коментар
loading...