Реклама

💰 Facebook представив криптовалюту Libra – що відомо

Facebook представив гаманець Calibra та відкрив прийом заявок на його тестування. Він буде інтегрований в Messenger і WhatsApp. Соцмережа розраховує використовувати Calibra для грошових операцій у всіх своїх проектах.
Čytaty latynkoju
💰 Facebook представив криптовалюту Libra – що відомо
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 💰 Facebook представив криптовалюту Libra – що відомо
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Facebook представив гаманець Calibra та відкрив прийом заявок на його тестування. Він буде інтегрований в Messenger і WhatsApp. Соцмережа розраховує використовувати Calibra для грошових операцій у всіх своїх проектах.

Facebook з партнерами анонсували запуск криптовалюти Libra – він запланований у першій половини 2020 року. Розвитком проекту займатиметься консорціум, до якого увійдуть фінансові та технологічні компанії.

Як користуватися

Facebook також представив гаманець Calibra для криптовалюти та відкрив прийом заявок на його тестування. Він буде інтегрований в Messenger і WhatsApp. Соцмережа розраховує використовувати його для грошових операцій у всіх своїх проектах, наприклад, для покупок в Instagram.

Компанія розраховує, що користувачі не будуть платити комісію за використання Libra, а для організацій, що приймають платежі, буде передбачена «дуже маленька комісія».

Творці розраховують, що купувати криптовалюту можна буде через додаток гаманця за допомогою банківських рахунків або через фізичні точки, які можуть відкрити партнери, за готівкові кошти. Для її використання потрібно буде пройти процедуру ідентифікації.

Facebook стверджує, що дані з гаманця не використовуватимуться для таргетування реклами, а співробітники, які займаються проектом, відокремлені від інших структур компанії.

Хто керує 

Libra буде прив’язана до реальних активів, серед яких будуть банківські депозити та цінні держпапери. Це повинно дати інвесторам упевненість в тому, що вони зможуть конвертувати Libra в реальну валюту. Хоча ціна криптовалюти може не завжди збігатися з реальними активами.

Управлінням Libra буде займатися закрита група організацій –  це відрізняється від децентралізованого біткоіна. При цьому код блокчейна буде опублікований у відкритому доступі, що дозволить стороннім компаніям створювати додатки для нього.

У керуючий консорціум, який базується в Женеві, вже увійшли Mastercard, Visa, Spotify, PayPal, eBay, Uber та оператор Vodafone, а також венчурні компанії Andreessen Horowitz і Thrive Capital. Також до нього включені чотири компанії – Anchorage, Bison Trails, Coinbase і Xapo Holdings.

Кожен учасник за винятком некомерційних організацій внесе в проект як мінімум $10 млн. До моменту запуску криптовалюта консорціум планує набрати близько 100 учасників.

Ідея Libra у тому, щоб охопити людей, які не мають доступу до фінансових сервісів і цифрових банків. За оцінками компанії, це близько 1,7 млрд осіб.

Читайте також про TONЩо таке Telegram Open Network (TON) за 10 хвилин (Telegram Open Network) від Facebook.

Share
Написати коментар
loading...